Witam. Jak wyżej, też wystąpił ten sam problem z dwiema 8 gb SanDisc. Zmiana kart na Toshiba całkowicie rozwiazała problem.
Ale odziwo. Te niby trefne nadal działają w starym D90 (oczywiście pojedyńczo). Pozdrawiam.
Szukaj
Witam. Jak wyżej, też wystąpił ten sam problem z dwiema 8 gb SanDisc. Zmiana kart na Toshiba całkowicie rozwiazała problem.
Ale odziwo. Te niby trefne nadal działają w starym D90 (oczywiście pojedyńczo). Pozdrawiam.
Na razie po operacjach na karcie w komputerze testuję. Jak do tej pory jeszcze się nie zacięło. Nie mam teraz czasu, ale będę testował aż się zawiesi ( lub nie ? ).
Pozdrawiam
Właśnie pojawił się nowy firmware 1.03 który rozwiązuje problemy z kartami. Do pobrania na oficjalnej stronie.
Za Nikonem:
- Rozwiązano problem z rozpoznawaniem niektórych kart pamięci.
- Po zmianie ustawienia pokrętła trybu pracy z U1 na U2 albo na inny tryb fotografowania lub po zmianie ustawienia z innego trybu fotografowania na U1 albo U2, gdy zasilanie było wyłączone lub gdy był wyłączony pomiar ekspozycji (Autowyłączenie pomiaru ekspozycji) występowały opisane poniżej błędy. Błędy te zostały rozwiązane.
– Czasami tworzony był nowy folder pomimo tego, że istniejący folder nie zawierał jeszcze 999 plików oraz że żaden z plików nie miał numeru „9999”.
– Liczba pozostałych zdjęć mogła nie być wyświetlana tak, jak wybrano to w ustawieniach.
– Ustawienie roli karty w gnieździe 2 mogło być przełączane między wartościami Przepełnienie, Kopia zapasowa i RAW port 1 – JPEG port 2.- Rozwiązano błąd powodujący, że informacje o akumulatorze/baterii widoczne w menu ustawień wskazywały czasem wystarczający poziom naładowania, nawet gdy poziom naładowania baterii typu AA lub akumulatora MB-D11 był niski.
- Rozwiązano błąd powodujący, że niektóre zdjęcia zapisywane podczas odtwarzania filmu nie były wyświetlane poprawnie.
- Rozwiązano błąd powodujący niekiedy nieprawidłowe działanie powiększania lub pomniejszania, gdy przycisk powiększania w trybie odtwarzania lub przycisk pomniejszania w trybie odtwarzania był naciskany po uruchomieniu podglądu na żywo.
- Komunikat wyświetlany po sformatowaniu pamięci wewnętrznej przekaźnika bezprzewodowego WT-4 za pomocą opcji Sformatuj pamięć przekaźnika dostępnej w podmenu Ustawienia urządzenia w menu ustawień Przekaźnik bezprzewodowy został zmieniony z Gotowe na Sformatowano pamięć wbudowaną.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Przed chwilą wymieniłem firmware. Mam nadzieję, że to pomoże.
Teraz wyświetla mi taki ekran.
A- 1.02
B- 1.03
L- 1.002
Przy okazji jakby ktoś napisał co znaczą A, B, L.
dzięki i pozdrawiam
na razie działa, ale muszę porobić trochę zdjęć bo ona nie od razu wieszała aparat.
Po dłuższym czasie użytkowanie nie widać, aby problem powtórzył się.
Można zatem przyjąć, że zmiana firmware na 1.03 dała pozytywne skutki.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami