Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Witam. Jak wyżej, też wystąpił ten sam problem z dwiema 8 gb SanDisc. Zmiana kart na Toshiba całkowicie rozwiazała problem.
    Ale odziwo. Te niby trefne nadal działają w starym D90 (oczywiście pojedyńczo). Pozdrawiam.

Domyślnie

Na razie po operacjach na karcie w komputerze testuję. Jak do tej pory jeszcze się nie zacięło. Nie mam teraz czasu, ale będę testował aż się zawiesi ( lub nie ? ).
    Pozdrawiam

Domyślnie

Właśnie pojawił się nowy firmware 1.03 który rozwiązuje problemy z kartami. Do pobrania na oficjalnej stronie.

Za Nikonem:

• Rozwiązano problem z rozpoznawaniem niektórych kart pamięci.
    • Po zmianie ustawienia pokrętła trybu pracy z U1 na U2 albo na inny tryb fotografowania lub po zmianie ustawienia z innego trybu fotografowania na U1 albo U2, gdy zasilanie było wyłączone lub gdy był wyłączony pomiar ekspozycji (Autowyłączenie pomiaru ekspozycji) występowały opisane poniżej błędy. Błędy te zostały rozwiązane.
      – Czasami tworzony był nowy folder pomimo tego, że istniejący folder nie zawierał jeszcze 999 plików oraz że żaden z plików nie miał numeru „9999”.
      – Liczba pozostałych zdjęć mogła nie być wyświetlana tak, jak wybrano to w ustawieniach.
      – Ustawienie roli karty w gnieździe 2 mogło być przełączane między wartościami Przepełnienie, Kopia zapasowa i RAW port 1 – JPEG port 2.
    • Rozwiązano błąd powodujący, że informacje o akumulatorze/baterii widoczne w menu ustawień wskazywały czasem wystarczający poziom naładowania, nawet gdy poziom naładowania baterii typu AA lub akumulatora MB-D11 był niski.
    • Rozwiązano błąd powodujący, że niektóre zdjęcia zapisywane podczas odtwarzania filmu nie były wyświetlane poprawnie.
    • Rozwiązano błąd powodujący niekiedy nieprawidłowe działanie powiększania lub pomniejszania, gdy przycisk powiększania w trybie odtwarzania lub przycisk pomniejszania w trybie odtwarzania był naciskany po uruchomieniu podglądu na żywo.
    • Komunikat wyświetlany po sformatowaniu pamięci wewnętrznej przekaźnika bezprzewodowego WT-4 za pomocą opcji Sformatuj pamięć przekaźnika dostępnej w podmenu Ustawienia urządzenia w menu ustawień Przekaźnik bezprzewodowy został zmieniony z Gotowe na Sformatowano pamięć wbudowaną.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Przed chwilą wymieniłem firmware. Mam nadzieję, że to pomoże.
    Teraz wyświetla mi taki ekran.
    A- 1.02
    B- 1.03
    L- 1.002
    Przy okazji jakby ktoś napisał co znaczą A, B, L.
    dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cocodrillo Zobacz posta
    Przed chwilą wymieniłem firmware. Mam nadzieję, że to pomoże.
    Teraz wyświetla mi taki ekran.
    A- 1.02
    B- 1.03
    L- 1.002
    Przy okazji jakby ktoś napisał co znaczą A, B, L.
    dzięki i pozdrawiam
    Poszczególne składowe oprogramowania.

Pisz czy karta działa, a nie tam pierdołami sobie głowę zawracasz.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

na razie działa, ale muszę porobić trochę zdjęć bo ona nie od razu wieszała aparat.

Domyślnie

Po dłuższym czasie użytkowanie nie widać, aby problem powtórzył się.
    Można zatem przyjąć, że zmiana firmware na 1.03 dała pozytywne skutki.
    Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów