Szukaj
Zwykle pstryki z wystawy.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
jakość super. Inne walory = wypowiedź qualina![]()
N D90 + SB-900 + N 35 mm f/1.8 + N 18-70 mm + N 70-300 mm + I 50 Makro =
Kolokwialnie mówiąc dupy nie urywaAle zazdroszczę spotkania z tymi autkami.
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
Oslo Motor Show, zabraklo Ci Petera Solberga
Mala hala, duzo ludzi, samochody poustawiane ciasno, od kilku lat nie ma jak zaszalec tam. Popatrzec mozna ale z aparatem to tylko dzien przed i z akredytacja. Taki urok
Ostatnio edytowane przez eskimos ; 31-10-2011 o 21:13
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
reportażyk jako ciekawostka - spoko, też chciałbym tam być![]()
Liczyłem raczej na podpowiedzi co zrobić żeby było lepiej![]()
Podpowiedzi? Wybrałeś sobie wystawę, show za cel Twojej sesji. Bardzo trudne miejsce do zrobienia dobrej fotografii. A to ludziska łażą, a to jakiś łańcuch ogrodzenia lub tabliczka z opisem eksponatu na 1-szym planie i ogólny, wszędobylski bałagan w tle. Mnie się np. jedynka podoba, bo jest czysta. Jedyne co można sensownie pokazać na takiej wystawie to detale. Kadruj dokładniej, bo zawsze coś masz za dużo, lub za mało na Twoich fotografiach. Częściej za dużo. Używaj mniejszej GO, żeby zmniejszyć bałagan w tle. Ostatecznie, możesz zamalować tło na czarno w PSie. Jest sporo pracy, ale w ten sposób wyciągniesz Twój motyw na 1-szy plan.
Z tym wyciąganiem motywu na 1szy plan pomocna bywa też DELIKATNA winieta. Na kilku zdjęciach detali można pozbyć sie wielu blików i od razu sprawiałyby lepsze wrażenie. A przy niektórych zdjęciach detali wolałbym zabawę GO (np. 16 - ustawić się z przodu/tyłu i wyostrzyć na koło, ale by reszta motocykla/duża jej część znalazła sie w kadrze stopniowo rozmywając. 1ka najlepsza![]()
Skontaktuj się z nami