Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Zawrat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Ja się bawiłem i dostałem mniej więcej to samo co Ty przez użycie adjustment layer w trybie hard light.
    W zarysie to wpierw zrobiłem screen dwa razy, ale drugi raz to już lokalnie bez nieba. Potem na skały dałem hard light.
    No i jeszcze trochę zabawy chmurami.
    Czy to tak?
    Przyznam się, że lubię badziać ręcznie po zdjęciach wykorzystując burn/dodge, ale oczywiście można to też zrobić layerami z maskami - niebo właśnie poprawiłem wymaskowanym layerem korekcyjnym, w którym zwiększyłem kontrast (w levels). Ogólnie do osiągnięcia jednego efektu można użyć sto i tysiąc różnych sposobów - levels i curves, mnożenie warstw i mieszanie ich na przeróżne sposoby i wreszcie badzianie toolami i brushami. Można też skorzystać z 1mln plug-inów, które robią dokładnie to samo
    Ogólnie istotne jest jedynie to, by wiedzieć co się chce osiągnąć - potem to tylko kwestia wyboru któregoś z licznych środków...

Domyślnie

Sporo dramaturgi na tym zdjęciu, ciemno, chmurki, łańcuchy... troszke jasniej, w wersji made in Czornyj troszke szumu na zboczach wyszło, chodz skałki po prawej takie ciekawsze są. A kolorystyka nieba bardziej pasi mi w wersji orygin.

Piszesz wrzesień a w exifie masz lipiec... byłem we wrześniu na zawracie (coś ok 26), ale pogoda była tak na
    4 do 4+... wspomnienia wracają
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów