Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Magdaa

Domyślnie Magdaa

Jak zwykle proszę o uwagi i rady na przyszłość...
    Moim zdaniem najlepsze to 3 i 6
    [ 6 - przeszkadza trochę klapa. Fakt mój błąd, że tego na miejscu nie zauważyłem],
    ale chciałem poddać ocenie większą ilość...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

BONUS (troszkę chyba przekombinowałem no ale proszę o wypowiedzi...)
    N + 99% do nauki

Domyślnie

Jak dla mnie 3 ma potencjał. 1 i 6 - lepiej by wyglądało jakby modelka patrzyła w stronę środka kadru. Pracuj dalej... Masz ładną modelkę - poproś o kolejne sesje.
    Powodzenia.

Domyślnie

dołoży ktoś może jeszcze coś od siebie w celu "nauczki na przyszłość"?
    N + 99% do nauki

Domyślnie

Wez pod uwagę opinie kolegi Dammiz ,w pełni podzielam.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Widać początki i większą koncentrację nad kadrem, a zapominanie o modelce. To ona powinna tu być główną bohaterką. Szukaj ciekawego światła, a przynajmniej nie stawiaj modelki w niekorzystnym. Obejrzyj, co jest na zdjęciach najjaśniejsze - zwykle powinna to być twarz. Kadr nr 3 jest fatalny. Dziewczyna wydaje się stać jak przed murem, ścianą - a skojarzeń z takim ujęciem nie mam najlepszych. Widziałem bardzo niewiele (jeśli w ogóle) zdjęć, na których taka przestrzeń przed twarzą byłaby uzasadniona - więcej powietrza! Dobrze, że dziewczyna nie pozuje na siłę, nie mizdrzy się, nie robi dziubków, nie uśmiecha nienaturalnie. To jest dobry "materiał" do ćwiczeń jeżeli jeszcze jest chętna i cierpliwa. Spróbuj znaleźć coś ciekawego *w osobie*. To jest portret: spójrz czy ma ładną fryzurę, oczy, usta, figurę. W jakim kadrze, ustawieniu i świetle da się to podkreślić?
    Powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów