Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Kabel synchronizacyjny do SB-800

Ktory przewod (SC-28, SC-29) umozliwia polaczenie SB-800 z aparatem i machanie lampa "z reki"?

Witold

Domyślnie

Jeden i drugi.
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

Dzieki

Domyślnie

Podłączę się z pytaniem. Jakie ograniczenia w porównaniu z lampą podłączoną na stopce stwarza przewód pc-pc przy podłączeniu lampy z aparatem? Puszka dtrzysta.

Domyślnie

Po kablu PC-PC lampa dostaje tylko znak, że ma błysnąć - nic więcej. Jest napięcie - nie ma. 0-1. Odpada m. in. TTL

Domyślnie

A jaki dostaję czas synchonizacji? No i jak to ma się z przewodami wymienionymi w wątku?

Domyślnie

Z PC masz czas max jaki oferuje body. Odpada tryb FP. Więc czasy realnie masz do 1/200 czy 1/250 (zależnie od body). Nie masz TTL, nie ma wszelakich udogodnień - przenoszenia zooma, ISO - nic.

Z kablami sc 17, 28, 29 masz wszystkie funkcje. Synchro także w trybach FP (czyli do 1/4000 lub 1/8000), TTL, ustawienie zooma, ISO, całe sterowanie CLS itd.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No tak, szkoda tylko że są takie krótkie .
    Dziękuję, teraz mam większą jasność w temacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beorn Zobacz posta
    No tak, szkoda tylko że są takie krótkie .
    Można je łączyć. Jakiś zamiennik ma chyba 3 albo 5 m, to już najczęsciej wystarcza.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Zgadza się właśnie sprawdziłem na allegro, są zamienniki 5 metrów. To pocieszające.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów