Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie zawsze jest to tak, jak piszesz. W ten sposób można tylko stwierdzić, że pilot wysyła sygnał w podczerwieni. Mój pierwszy pilot JLL po przyciśnięciu przycisku mrugał ale nie odpalał migawki w D40x ani w D80. Zakupiłem więc oryginał i po dokładnym nagraniu zachowania się jednego i drugiego pilota stwierdziłem, że oryginał wysyłał mrugnięcia z inna częstotliwością niż zamiennik (inna sekwencja impulsów) Zamiennik (który przestał działać po miesiącu) poszedł do kosza, a oryginał działa do dziś.

Domyślnie

Oczywiście zgadzam się, że ten test nie jest w stanie wykryć nieprawidłowości w transmitowanym sygnale, ale Koleżanka posiada oryginalnego ML-L3 i korzystając z podanego wyżej sposobu sprawdzi sobie poprawność zasilania zanim zabierze się za doginanie blaszek przy baterii.

Domyślnie

Te piloty to straszna tandeta. Zwrocilbym, jesli to tylko mozliwe.
    Mam taki i wciaz trzeba mu podginac ta blaszke, ale niezbyt dlugo pomaga.
    Z jakiegos zamiennikia (typu phottix) powinien byc bardziej zadowolony. Serio.

Domyślnie

Ja kupiłem zamiennik chyba JLL za 15 zł działa prawie 3 lata bez problemów z różnymi body. Z drugiej strony do gripa do D90 był dołożony też jakiś, ten od gripa nie odpala. A chyba będę korzystał z radia i tak mam RF-603. Koszt wyższy niż oryginalny pilot, ale można odpalać też lampę i nie trzeba kierować pilota na body. Można trzymać rękę w kieszeni jak zimno i pstrykać.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Trzeci rok używam zamiennika firmy Phottix i działa już trzeci rok bez problemów. Kosztował mnie całe 15 zeta.
    N

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów