Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Domyślnie moja pierwsza "cyfrówka"

no wiecie, no jesień nostalgia, deszcz za oknem, za dużo czasu, itp
    więc mój pierwszy aparat cyfrowy (zachęcam do zwierzeń innych użytkowników, którzy w tak zamierzchłych czasach podchwycili "fotografię cyfrową" )
    Sony Mavica, naprawdę wtedy to był APARAT, brało się do torby paczkę dyskietek (niektórzy z naszego forum mogą się zapytać co do dyskietka ?) i od razu można było zobaczyć co się zrobiło, fakt zapis troszkę długi i głośny, ale efekt jaki - dla mnie był to 1999 rok, więc i wielkość zdjęcia odpowiednia do mocy przerobowych komputerów, a i wtedy pierwszy raz już został wykorzystany w celach komercyjnych i ten mega zoom x 10

ps: przepraszam moderatorów za zbyt wielkie foto, ale chciałem je zostawić w wersji oryginalnej (bez zmniejszania) czyli to co dawał ten aparat

puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

ja to nie jestem dzieckiem cyfry a analoga bardziej. Więc w temacie cyfry jakaś konica minolta 5Mpx - więc już niemalże współczesna.
    A z resztą to normalnie - Zenit 12XP, Practica, Yashica 108MP, EOS50, EOS 5, Nikon cyfrowy

Domyślnie

też nie jestem dzieckiem cyfry - tylko w pewnym momencie cyfra się spodobała, jako ciekawostka, wtedy jeszcze nie przewidywałem, że w tak krótkim czasie cyfra zdominuje rynek, a przecież to była tak nie dawno, jeszcze za czasów giełdy na dworcu (dla wrocławiaków)

Domyślnie

Ricoh RDC-7, zoom 3x, 3 MPx. Karty SM - Smart Media czyli prawie jak dyskietka.
    Swoją drogą bardzo fajny to był aparat. Wizjer optyczny, wychylany i obracany ekran, dwa spusty migawki, górny wyświetlacz LCD, metalowa obudowa.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Kodak DC280 Od Cioci z Ameryki Chyba jesienią bądź wczesną zimą 1999 roku... Co lepsze sprzęt bangla cały czas, bawi się nim siostrzeniec
    Pozdrawiam, Kuba

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ja od razu zacząłem od profesjonalnego aparatu cyfrowego w roku bodajże 2001/2002 kupiłem za ogromną kasę
    Olympusa C4040, potem C5050.

Domyślnie

miałem C2020 - to był naprawdę dobry aparat (foto poniżej)

m3
    Gość

Domyślnie

Ja pierwsze zdjęcia zrobiłem aparatem rodziców. Mój pierwszy własny to ten który posiadam teraz :]
    Olympus CAMEDIA C-4000 ZOOM.

Domyślnie

HP Photosmart 850. To było jakoś tak w okolicach 2002/2003, więc już w XXI wieku. Żałowałem później, że nie wziąłem Photosmarta 945. Był bardziej przystosowany pod kątem pracy w trybie manualnym. Aparat do dzisiaj działa i jak jest przyzwoite światło, to i zdjęcie potrafi nieźle zrobić. A zazwyczaj idzie mu lepiej niż np. Panasowi TZ-1, który był po nim.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów