Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Nocny deszcz

Domyślnie Nocny deszcz

Jest głucha, ciemna bezksiężycowa noc na skraju Puszczy Boreckiej. Dojeżdżamy do celu, kierujemy reflektory samochodu na rozległą polanę pod lasem… Są. Dwa nieruchome światełka w oddali. Patrzą na nas przez chwilę, po czym znikają. Zapalamy czołówki i idziemy, jeszcze jakieś 200 metrów przez polanę, gdzieniegdzie świeżo rozryta ziemia, ale idziemy do celu. W ciemnościach rozstawiam statyw, słychać zbliżający się trzepot skrzydeł, coś dużego i niedostrzegalnego przeleciało tuż nad nami…

Tak zaczął się godzinny pobyt pod amboną na polanie, niestety ogromna chmura przesłoniła północną część nieba, więc powstało tylko kilka zdjęć bez „kręcenia”.

Jak zwykle wszelkie opinie i uwagi mile widziane

Pozdrawiam,
    Ania

Domyślnie

podoba mi sie bardzo

Domyślnie

tak, dobre to, zwlaszcza ze wstepem pisanym

pozdrawiam

Domyślnie

Mnie się nie widzi oświetlenie ambony, jest za silne.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

A mi się podoba, intryguje mnie oświetlenie górnej części, ktoś podnosił auto na lewarku ??

PS. Czekam na żubry
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Domyślnie

O, spodziewałam się, że coś będzie nie tak z kolorami, długo walczyłam z nimi, zwłaszcza z kolorem ambony, a jednak się podoba Dziękuję wszystkim. Ambona była doświetlana najwyżej przez sekundę latarką na zmniejszonej mocy. Nikonozaur - zjadzie się też coś bez latarki

Domyślnie

Tez pomarudze troche na oswietlenie ambony i ten fioletowy zafarbik na dole. Ale tak to bardzo fajne foto, jest klimat. Dodatkowo swietny wstep, rowniez klimatyczny. Ja na pewno na tak.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankasz007 Zobacz posta
    [...] Ambona była doświetlana najwyżej przez sekundę latarką na zmniejszonej mocy. Nikonozaur - zjadzie się też coś bez latarki
    Czyli pewnie za długi czas miałaś Aniu ustawiony w latarce... No, ale od czego jest Camera RAW?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Czyli pewnie za długi czas miałaś Aniu ustawiony w latarce... No, ale od czego jest Camera RAW?
    Muszę doczytać instrukcję latarki w takim razie A da się ten kolor zdjąć w NX2, bo nie używam Camera RAW? Mógłbyś zdradzić, jak to zrobiłeś?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów