Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: kolory jesieni

Domyślnie kolory jesieni

To mój drugi raz z lustrzanką w ręce. Proszę o konstruktywne opinie...

1

2

Domyślnie

Piękna jesień tylko efekt psuje przepalone niebo, załóż polara albo/i szarą połówkę.
    D700, N80-200/2.8D ED N, S50/1.4, T28-75, SB700

Domyślnie

i powtorz te zdjecia o bardziej sensownej porze
    o kompozycje w kadrze tez by sie przydalo bardziej zadbac
    i nie mysl, o tym, ktory raz masz lustro w reku, tylko co chcesz miec na zdjeciu

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Sulco Zobacz posta
    Piękna jesień tylko efekt psuje przepalone niebo, załóż polara albo/i szarą połówkę.
    To fakt, jeszcze pora nieodpowiednia

Domyślnie

za ostre światło zdecydowanie
    d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Zdecydowanie nie ta pora dnia. Co do sprzętu - konieczne filtry.

A czy ktoś mówił, że fotografia to tanie hobby?
    Pentaxy dwa i trochę szkła

Domyślnie

ja nie używam żadnych filtrów więc nie opowiadajcie ,że trzeba coś na siłę kupować. Trzeba troszkę pouczyć się o fotografii z książek lub podglądać innych. Oczywiście praktyka jest jak najbardziej wskazana, a my tu będziemy się "znęcać"

Więc niebo jest przepalone, co oznacza brak szczegółu. Można tego uniknąć za pomocą filtrów lub stanąć tyłem do słońca (najlepiej zachodniego lub wschodzącego)
    Kadry są tak jakbyś coś chciał pokazać i nie wiedział gdzie i jak. Więc strzeliłeś na spacerze i chcesz żeby ktoś Ci powiedział receptę na dobre zdjęcie

Ćwicz ćwicz i jeszcze z kilka miesięcy ,a potem będziemy oglądać lepsze Twoje zdjęcia

Domyślnie

Poprzednicy wszystko powiedzieli, kolory faktycznie jak w tytule jesienne - niemniej światło bardzo mocne!
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów