Szukaj
To ja jeszcze moje 3 grosze: dodałbym trochę kontrastu
Kadrowanie - ciekawe.
Dominik
Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
flickr
O! I teraz już dużo lepiej z kontrastem.
Naprawdę ciekawie kadrujesz - to jedne z lepszych kadrów z tego miejsca, które dane było mi widzieć.
Wbrew pozorom - to dość trudne miejsce do focenia - zwłaszcza tak szerokich ujęć, ze względu na mało ciekawą okolicę...
Dominik
Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
flickr
hej, mam dosyc sporo kadrow z tego miejsca wiec jest w czym wybierac.
troche nieciekawa pora dnia i niezla zarowka, niestety zeby dojechac do tej miejscowosci stosunkowo wczesnie musialam wyjechac o 5 rano z Marmaris.
Tu kolejne - moze wiecej pokaze jak to wyglada.
Taka krotka notka dla zainteresowanych:
Pamukkale (tur. Bawełniany zamek lub Bawełniana twierdza) - turecka miejscowość położona w dolinie Cürüksu (w starożytności zwanej Doliną Lycos), około 18 km od Denizli.
Słynie z wapiennych osadów powstałych na zboczu góry Cökelez. Wypływająca z gorących źródeł woda, bogata w związki wapnia i dwutlenek węgla, ochładzając się na powierzchni, wytrąca węglan wapnia, którego osady układają się w malownicze nacieki i stalaktyty. Na zboczu góry, wykorzystując nierówności terenu, powstają progi, półkoliste i eliptyczne baseny wody termalnej, ukształtowane w formie tarasów, oddzielone od siebie obłymi zaporami, po których spływa woda. Proces ten trwa nieprzerwanie od około 14 tysięcy lat. Twory te w czasach rzymskich nazywane zostały trawertynami.
Ciekawe miejsce... staram sie właśnie wyobrazic je przy wschodzącym/zachodzącym słoncu![]()
Przypomniałaś mi tymi zdjęciami o tym cudownym miejscua na koniec kąpiel w basenach Kleopatry
to jest to.
Fajnie pokazałaś te miejsce powiem Ci, że miejsca ze zdjęcia 2 nie kojarzę ale to są uroki "objazdówki" wszystko pędem![]()
Pozdrawiam.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Skontaktuj się z nami