Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Mroźnie

Domyślnie Mroźnie

Wszyscy mają mroźne poranki,
    pomyślałem że ja też chcę.

Domyślnie

troszeczkę za niebiesko Ci wyszło przy takim słońcu kolorki szczególnie te w tle pomiedzy drzewami mz. powinny być cieplejsze, poza tym kompozycja, kadr jest bdb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    troszeczkę za niebiesko Ci wyszło przy takim słońcu kolorki szczególnie te w tle pomiedzy drzewami mz. powinny być cieplejsze, poza tym kompozycja, kadr jest bdb
    Podzielam zdanie

Domyślnie

Podpisuje się pod uwagami.
    D700 i kilka szkiełek
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

kadr 100% BDB ale mam pytanie aby osiągnąć tak duże słońce należy użyć wysokich ogniskowych ?? czy jest na to może jakiś inny sposób. Jeśli można wiedzieć to jakim sprzętem zdjęcie zostało wykonane. Wybaczcie za pazerność ale ciągle się uczę
    D90 | N18-105 | SB - 700 | N50 f/1,8
    http://mill.flog.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mill Zobacz posta
    kadr 100% BDB ale mam pytanie aby osiągnąć tak duże słońce należy użyć wysokich ogniskowych ?? czy jest na to może jakiś inny sposób. Jeśli można wiedzieć to jakim sprzętem zdjęcie zostało wykonane. Wybaczcie za pazerność ale ciągle się uczę

Mill słońce jest tych samych rozmiarów jak wtedy gdy wisi wysoko na niebie perspektywa położenia słońca tj. nisko przu horyzoncie tak jak tu - zaraz nad drzewami sprawia, że jest ono większe.. I tak jak pisałeś dłuższa ogniskowa wpływa tu zdecydowanie na pokazanie w kadrze większego słońca, bo skupiasz się właśnie na nim... takie jest przynajmniej moje zdanie ale ja jestem laikiem w takich tematach ....mam nadzieje, że chociaż troszkę mnie zoruzimiałeś :P

a co do zdjęcia to tak jak Harb napisał troszkę cieplej ale klimacik pierwszorzędny

Domyślnie

Dzieki za uwagi, tu jest exif.

Camera Info
    Device: Nikon D7000
    Lens: VR 55-300mm F/4,5-5,6G
    Focal Length: 300mm
    Focus Mode: AF-C
    AF-Area Mode: Dynamic, 3D
    VR: OFF
    AF Fine Tune: ON(0)
    Exposure
    Aperture: F/16
    Shutter Speed: 1/40s
    Exposure Mode: Aperture Priority
    Exposure Comp.: -0,7EV
    Exposure Tuning:
    Metering: Matrix
    ISO Sensitivity: Auto (ISO 100)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Zgodze sie z tym i dodam jeszcze, ze bardzo podoba mi sie slonce na tej focie i jego kolorystyczny power, zarowna na nim jak i na niebie w okolicach.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

To słońce robi piękny klimat całości. Podoba mi się.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów