Cześć, chętnie posłucham, co o tym sądzicie.
Szukaj
Cześć, chętnie posłucham, co o tym sądzicie.
Łukasz Rusajczyk
Nozyczkami z gory 2cm . Ladna praca .
Prawie ładna. Rzeczywiście wypadałoby chyba ciąć nad uchem. Niuanse to ustawienie ciała i kompozycja kadru. Jeszcze niepewnie, bez przekonania. To już bardziej glamourowe podejście, a tym samym trochę też retuszu skóry bym dorzucił. Nie wiem, czy nie za mocne różnice w jej kolorze także - jeden policzek czerwonawy, drugi już spokojny. Inna barwa świateł?
PS. Ponieważ umknęły mi starsze wątki, a zerknąłem, to tylko wspomnę tu, nie chcąc odkopywać tematu, że to zdjęcie mi się podoba: http://img825.imageshack.us/img825/3...zykcom1116.jpg (szkoda, że przepalone - tak bywa niestety).
Dzięki za konkretne uwagi.
Różnice w kolorze są faktycznie - niestety, nie miałem wtedy dwóch jednobarwnych świateł...
Faktycznie, to cięcie z góry jest ewidentnym błędem z mojej strony - powinienem był to zrobić od razu!
Czy taki retusz skóry jest względnie ok?
Jeśli nie, to jaką technikę byś polecił do tego? (którym filtrem/opcją?)
Łukasz Rusajczyk
Panie są uczulone na tle faktury swojej buzi. Lepiej jednak trochę wady zamaskować komputerowo.
Fotograf mimo wszystko bezpieczniejszy będzie
Druga wersja zdecydowanie lepsza. Jedynka na strasznie "surową" wygląda.
Tutaj jest... podpis
Niestety retusz jest trochę zbyt miękki i przez to nie wygląda może super przekonująco, ale jest chyba wystarczająco dobrze jak na hobbystyczne i portfoliowe zapędy. Co do metody to pewnie najskuteczniejszy będzie dodge & burn wykonany w PSie. Ale to pracochłonna technika, wymagająca wprawy, a i tablet pewnie bardzo ułatwia pracę. Do tego w tym wypadku chyba niepotrzebna - bardziej celowana w typowe glamour. Według mnie wystarczającym narzędziem jest healing-brush, stempelek, czy ich bardziej zaawansowane wersje, wykonane na powiększeniu 2:1 momentami. Można też zastosować Twoją metodę i dołożyć minimalną ilość (dobrze dobranego) szumu na zdjęciu. Więcej i dokładniej można zobaczyć choćby na stronie prowadzonej przez forumowego kolegę: http://photoshoptricks.pl/. Gorąco polecam.
Łukasz Rusajczyk
dwa .. trzy kroki w tył tak aby ując całe popiersie w kadrze. po za tym na mój gust można by zrezygnowac z tak mocnego rozmycia bo przecież mamy do czynienia ze zmysłową młodą kobietą i myslę że warto by tą zmysłowość pokazać w szerszym kontekście![]()
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
Skontaktuj się z nami