Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Sennie i jesiennie

Witam,

Coś nowego ode mnie... Całość zaplanowana na taką delikatną, cichą i tak jak w tytule - sennie-jesienną sesję. Stąd też nie ma mocnych kontrastów czy żyletkowatych zdjęć - ma być miękko i spokojnie
    Mam nadzieję, że chociaż troszkę udało się oddać ten klimat.

Jakby komuś się chciało - polecam obejrzeć na jasnym tle

1.

2.

3.

4.

Pozdrawiam

Domyślnie

Mnie się podoba nr 3. Być może trochę odbiega od tego co napisałeś. Jest bardzo smutna i taka zatroskana, cierpiąca niemalże - i to mnie się bardzo podoba. Także nie po Twojej myśli a jednak na plus wyszło
    red light, dark room...

Domyślnie

Na 1-ce nieostrość pewnie zamierzona ale do mnie to nie gada. Zdjęcie miało by klimat bardzo miły, melancholijny ale mnie ososbiście tej ostrości ciut brakuje. 4 b&w nie kupuje gdyz zupełnie jesień tu zagubiłeś. Za to nr 2 i 3 to juz inna bajka. Dla mnie piękne i kolory i modelka. Smutna ale może tak właśnie powinno być. Chyba jednak ten łagodniejszy szum bardziej mi podchodzi więc wygrywa 3. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Jest bardzo smutna i taka zatroskana [...] Także nie po Twojej myśli a jednak na plus wyszło
    No właśnie tak miało wyjść

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Na 1-ce nieostrość pewnie zamierzona ale do mnie to nie gada. Zdjęcie miało by klimat bardzo miły, melancholijny ale mnie ososbiście tej ostrości ciut brakuje. [...] Chyba jednak ten łagodniejszy szum bardziej mi podchodzi więc wygrywa 3. Pozdrawiam.
    No specjalnie w ogóle nie wyostrzałem tego zdjęcia, po zmniejszeniu też, nie pasowała mi taka mocna ostrość do tego.
    3 najbardziej gładkie bo z cyfry, na reszcie ziarno

Dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    3 najbardziej gładkie bo z cyfry, na reszcie ziarno

Dzięki i pozdrawiam
    Ano widzisz a ja tu z szumem wypadam W takim razie cyfrowa 3-ka rządzi.

Domyślnie

Piękne! KOlory switne ! kadry , obróbka itd... mistrz!
    "GŁASKANIEM NIC SIĘ NIE NAUCZĘ - pokrytykuj mnie nieco"
    ~ JA

Domyślnie

nr dwa rozlozyl mnie na lopatki.. jest rewelacyjny
    powiesz mi cos wiecej o nim jakie swiatło jaka obrobka?
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Oj tym razem bardzo różne zdjęcia. Wszystkie bardzo dobre, ale na każdym jest jedna spora przeszkadzajka.

1. Taka sobie. Ładne miejsce. Ale mniej ładne światło. Ostrości brak, kolor cieni nie w moim guście również. Jakoś chyba kolory tu ze sobą nie grają do końca. Ostrości szkoda.
    2. Wszystko fajnie i super, poza odcieniem skóry na twarzy , szyi i bliższej dłoni. Jakiś taki mdły cyjan wygląda niezdrowo. Po lekkim doświetleniu cieplejszym światłem nie miałbym zastrzeżeń.
    3. Chyba najlepsza z zestawu w takiej formie jak je zaprezentowałeś. Sylwetka odbiega od klimatu wątku. Prezentuje się zbyt wyraźnie, soczyści i ostro (nadal). Tło jest świetne. Rozważyłbym inne cięcia - mniej lub więcej lewej.
    4. Kadr niekoniecznie. I obróbka ponownie. Stłumiłeś światła, ale zostawiłeś głębokie czernie. Wyszło... na pół gwizdka. Wydaje mi się, że albo i cienie jasne - wówczas będzie miękko. Albo światła ostrzej. Aktualnie wygląda to trochę tak, jakby biel była szara, sprana, jakbyś nadmiernie przesunął suwak "recovery". Chodzi głównie o ubranie, gdyż skóra jest chyba w porządku. Skoro to klisza, to jeżeli to film cz/b, to możliwe, że jakiś filtr kolorowy ładnie by tu podziałał na balans tonów.
    Patrząc jeszcze raz na zdjęcia jak na zestaw, jedynka zdecydowanie do nich nie pasuje. Ostre światło, kontrasty i kolory zbyt mocno się wyróżniają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta

2. Wszystko fajnie i super, poza odcieniem skóry na twarzy , szyi i bliższej dłoni. Jakiś taki mdły cyjan wygląda niezdrowo. Po lekkim doświetleniu cieplejszym światłem nie miałbym zastrzeżeń.
    Coś z monitorem pokombinuj Tam nie ma ani grama cyjanu - odpal w PSie i przejedź z nasyceniem na maxa z niebieskim, niebieskozielonym, zielonym. Sam żółto-czerwony tylko.

3. Chyba najlepsza z zestawu w takiej formie jak je zaprezentowałeś. Sylwetka odbiega od klimatu wątku. Prezentuje się zbyt wyraźnie, soczyści i ostro (nadal). Tło jest świetne. Rozważyłbym inne cięcia - mniej lub więcej lewej.
    a mnie się najmniej podoba, miałem w ogóle nie dawać :P Właśnie jest zbyt wyraźnie, zbyt soczyście i ostro, co mnie drażniło i nie pasowało - ostatnio mnie jakoś znudził taki wygląd zdjęć. Niestety nie mogłem dojść do takiego "look'u" jak na pierwszych dwóch.

4. Stłumiłeś światła, ale zostawiłeś głębokie czernie. Wyszło... na pół gwizdka. Wydaje mi się, że albo i cienie jasne - wówczas będzie miękko. Albo światła ostrzej. Aktualnie wygląda to trochę tak, jakby biel była szara, sprana, jakbyś nadmiernie przesunął suwak "recovery".
    Co do bieli ok, racja. Ale czernie to eee... nie są głębokie (imo). Zobacz histogram (swoją drogą przydałby się taki plugin do firefoxa, jak do exifów).
    Masz ten sam monitor co zawsze? Na jasnym tle oglądałeś? Bo na czarnym jest są wg mnie mocno wypłowiałe czernie.

Patrząc jeszcze raz na zdjęcia jak na zestaw, jedynka zdecydowanie do nich nie pasuje. Ostre światło, kontrasty i kolory zbyt mocno się wyróżniają.
    Może jeszcze podłubię z tą jedynką.

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    nr dwa rozlozyl mnie na lopatki.. jest rewelacyjny
    powiesz mi cos wiecej o nim jakie swiatło jaka obrobka?
    Dzięki.
    Co do obróbki - to przede wszystkim skanowałem tak żeby na od razu otrzymać dość niski kontrast. Dalsza obróbka to wejście w mocne, ciepłe zafarby + selektywne ściąganie nasycenia ze składowych w ważniejszych miejscach (twarz, ubranko). Do tego coś crossowane (widać po ciemnym ubranku które leci w fiolet).
    Światło zastane, na podwórku kamienicy w prawie samo południe.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 22-10-2011 o 14:43

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów