Close

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 180

Domyślnie

Jeżeli chcesz być do końca legalny, to oddaj to w chorobę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Czy Windows 7 Pro OEM, powinien posiadać nalepkę na kompa???

Zakupiłem głupi na allegro, dostałem fakturę na firmę, ale dostałem dziwną płytę z Windowsem 7 pro x64 od Della, ani seryjnego numeru, ani nalepki, strach to w firmie instalować.
    ..., ale dużo taniej było. Prawda?
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    niemniej jednak produkt posiada wadę prawną (jest nielegalny) - dlatego też jest niezgodny z umową i z tego korzystać należy (niezależnie od tego czy to ustawa konsumencka, czy zakup na firmę)
    O widzisz Naklejkę tez mu oddam...a jak będzie robił problemy to udam się tam gdzie mu wytłumaczą co to jest piractwo i z czym to się wiąże ) Poza tym jak napisałem to przyszło w kopertach, nic nei było zaklejone, plombowane itd.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Przed odesłaniem proponuję obfotografować co było przedmiotem transakcji/sporu. W razie problemów i dalszego "rozwoju" sprawy, zawsze to jakiś dowód.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Tak też zrobię, przeciez nie wyślę na pałkę. Lipa straszna.

Jacku, tak taniej :P Nie polecam tak tanio kupować

Domyślnie

Aby produkt Microsoftu był legalny muszą być spełnione trzy przesłanki legalności:
    1. Oryginalny nośnik
    2. Naklejka z numerem
    3. Dokument zakupu (faktura, paragon, umowa kupna sprzedaży)
    Bez tych przesłanek masz niestety pirata.

P.S.
    A po zdjęciu tej płytki można wywnioskować, że to płytka z jakiegoś laptopa służąca do
    reinstalacji w przypadku uszkodzenia systemu. Ona nie może być osobno sprzedana.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Wystarczą tylko dwie z tych trzech, czyli faktura + licencja - naklejka COA. Płytka CD nie jest w ogóle wymagana i np. nowe laptopy jej nie mają (jest partycja recovery)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fumio Zobacz posta
    P.S.
    A po zdjęciu tej płytki można wywnioskować, że to płytka z jakiegoś laptopa służąca do
    reinstalacji w przypadku uszkodzenia systemu. Ona nie może być osobno sprzedana.
    Może być sprzedana jak najbardziej, ale jako nośnik do odtworzenia systemu z posiadanej licencji, absolutnie nie jako legalna licencja. DELL takie płytki sprzedaje właścicielom komputerów, który je zgubili/zniszczyli albo odkupili komputer z licencją ale bez nośnika. Sam kupowałem od DELL-a takie płyty z systemem do "poleasingowych" serwerów.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Tak czy siak ta sprzedaż jest nielegalna, ten system nie może być użyty do komercyjnego wykorzystania np. w firmie.

Domyślnie

Ta aukcja jest jak najbardziej legalna! A świadczy o tym jeden zapis:

Zgodnie z licencją OEM sprzedajemy program z komputerem, na którym był wcześniej zainstalowany (PPX),
    Jest to trochę pomerdane, ale tylko ze względu na sam marketing, bo tak naprawdę, to sprzedawany jest komputer Dell z płytką windows i naklejką COA. Dla potrzeb naciągnięcia klienta niestety kolejność ta została celowo przestawiona i opis zaczyna się od sprzedaży Windowsa (a komp jako dodatek) Ciekaw jestem kiedy ludzie zaczną czytać te teksty napisane małą czcionką i nie będą się nabierać na takie krętactwa. Ech... moim zdaniem nie ma żadnych szans jeżeli chodzi o sam zwrot i odzyskanie kasy.

ps. Na dodatek gość wkleił linki do samej treści licencji OEM. A treść licencji dla kupującego jest niestety wiążąca.

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów