Close

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 180

Domyślnie

Nie może dosłać dowolnej skrzynki, bo :

Zgodnie z licencją OEM sprzedajemy program z komputerem, na którym był wcześniej zainstalowany (PPX)
    A ponieważ Windows 7 miał premierę 22 października 2009, to oczywiste jest, że komp nie powinien być starszy. Mało tego, nie może to być także sama obudowa, bo to nie jest komputer. I tego bym się trzymał i jak nie dostarczy, to straszyć sądem i blokować konto przez adminów allegro za sprzedaż towaru niezgodnego z umową.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Nie może dosłać dowolnej skrzynki, bo :
    A ponieważ Windows 7 miał premierę 22 października 2009, to oczywiste jest, że komp nie powinien być starszy. Mało tego, nie może to być także sama obudowa, bo to nie jest komputer. I tego bym się trzymał i jak nie dostarczy, to straszyć sądem i blokować konto przez adminów allegro za sprzedaż towaru niezgodnego z umową.
    Jeszcze raz: Nigdzie w aukcji nie ma napisane że to nie jest nowa licencja. Warunki sprzedaży OEM można sobie cytować równie dobrze jak każde inne odwołanie do przepisów. W opisie aukcji nie ma nic że to odsprzedaż, więc z prawnego punktu widzenia kupujemy licencję OEM/OEI. Sprawa licencyjnie i prawnie jest banalna, wyszukujecie niepotrzebne problemy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Co ciekawe jak dostałem pierwszą płytę, przyszła ona bez nalepki, jak się upomniałem o nalepkę przyszła druga płyta z nalepką, ale z zupełnie innego adresu niż pierwsza
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

No to sprawa jasna. Ma Pan licencję na DELL-a.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nic innego mi nie pozostało jak dokupić komputer Della Z którym to oprogramowanie powinno być sprzedane :P

A tak poważnie, mogę jedynie powołać się na rękojmie w tym przypadku jako iż produkt posiada wady prawne. Z racji tego mogę odstąpić od umowy, ponieważ wada prawna wyklucza użytkowanie tego produktu zgodnie z jego przeznaczeniem.

I mam nadzieję że się nie mylę.
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 27-10-2011 o 12:09

conik
    Gość

Domyślnie

wtopiles...mozesz uzywac tej wingrozy z dellem...na oryginalnym opakowaniu do della czy innego HP jest napis: For Distribution only with a new HP/DELL PC

Domyślnie

Tyle to ja wiem

Domyślnie

Tak jak mówił puciek: Żądaj dosłania komputera zgodnie z tym co jest napisane w aukcji.
    Nikon system...

Domyślnie

Napisał że mi dośle komputer haha, Odpisałem mu by pamiętał że W7 miał premierę 22 października 2009 Ale heca, jeszcze przeprosił mnie że zapomniał zapakować

Domyślnie

to zobaczymy co przyjdzie

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów