Close

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 180

Domyślnie

Lewy na 100%
    Tak sie sklada, ze pracowalem w firmie ktora pakowala oprogramowanie do laptopow della, te OEMy nie maja naklejki, bo takowa jest na laptopie.......walek ala PL....
    Nie jest to legalny system.

Domyślnie

Zakupiłem normalny Win 7 HP w Karen.pl, bo mieć muszę, a tu będę kombinował coś. Mam w sumie kilka punktów zaczepienia, myślę że kogoś kto się zajmuje piractwem to zainteresuje.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Do reklamacji - tak, do zwrotu - nie. Komputer powinien być dosłany i to Dell - mało tego, nie może on być wyprodukowany przed 22 październikiem 2009 roku, bo wtedy właśnie miał miejsce premiera Windowsa 7 w Polsce .
    Nie, no jasne. Kolega może żądać dosłania komputera. Ale raczej wątpię, żeby sprzedający był w stanie sprostać temu żądaniu. Więc pozostaje ugoda, czyli zwrot.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Nie, no jasne. Kolega może żądać dosłania komputera. Ale raczej wątpię, żeby sprzedający był w stanie sprostać temu żądaniu. Więc pozostaje ugoda, czyli zwrot.
    Sprzedawca jednak zgodnie z przewidywaniami odwala fikołki ) Napisał że wszystko jest zgodne z prawem, że jak będę używał to do Della to wszystko będzie zgodne z licencją. Poprosiłem go o dosłanie komputera który jest w opisie aukcji, czekam na odpowiedź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Poprosiłem go o dosłanie komputera który jest w opisie aukcji, czekam na odpowiedź
    To nie jest bezpieczne żądanie, bo handlarz, jeśli obraca "poleasingowym" złomem, może dosłać jakiekolwiek blachy w dowolnym stanie i będzie się czuł wyplątany z sytuacji. I trudno będzie odmówić mu racji. Na Allegro za nawet 40 zł obraca się obudowami od różnych sprzętów z nalepioną COA więc koszt takiej pozyskania może być zerowy, wystarczy, że weźmie z jakiegoś niesprawnego sprzętu. Sęk w tym, że licencji DELL-owej nie aktywuje Pan na żadnym innym komputerze. Nie mówiąc już o takim drobiazgu, że żadna płyta poza DELL-ową nie wejdzie do takiej obudowy.

W wątku jest kilka różnych wersji opisów z Pana aukcji. Proszę przytoczyć dokładnie co było napisane, powiem Panu jakie są możliwości.

PS. Trial można legalnie bez problemu wydłużyć do 90 dni. Więc ma Pan trochę czasu na walkę.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 27-10-2011 o 09:14
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Tom01 Ty do mnie pan a my nawet na żywo się znamy

Opis aukcji jest na screenie w poprzednich wątkach.

A co do blach, to niech śle ja go ponaciągam deko :P

Domyślnie

Tom01 Ty do mnie pan a my nawet na żywo się znamy
    O kurka, ale wtopa. Do tej pory myślałem, że nie mam pamięci do imion i nazwisk a teraz wyszło że i do nicków.

Opis aukcji jest na screenie w poprzednich wątkach.
    To jest dokładnie ta aukcja?

Jeśli tak, to można żądać:

1. Dosłania DOKŁADNIE tego co napisano na aukcji, czyli nalepki (bez dedykacji DELL) i płyty CD (z dedykacją DELL). Nie musi być komp czy jego obudowa, licencje OEM/OEI można sprzedawać same. Przepisy Microsoftu zmieniły się jakiś czas temu. Odsprzedawać tylko samych nie można, ale nic w aukcji nie jest napisane, że to "używana" licencja, więc można domniemywać, że nowa. Jeśli handlarz dośle nalepkę z dedykacją DELL to lipa, bo tylko na DELL-u można będzie ją użyć ale i tak nie będzie to zgodne z ofertą więc patrz pkt 2.

2. Odstąpienia od umowy z uwagi na niezgodność towaru z umową. Taka procedura nie wymaga zgody drugiej strony. Po prostu pakujemy, dołączamy oświadczenie o podstawie odstąpienia od umowy i zawieramy żądanie zwrotu kasy. W takim wypadku ustawa daje możliwość żądania wszystkich poniesionych kosztów, oczywiście też zwrotu za przesyłkę. Wszak to on zawinił i jest zobowiązany oddać co wziął.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Tak, wszystko by było fajnie, ale to kupione na fakturę do firmy...i tu już są schody z tym zwrotem. Nalepkę dosłał

Domyślnie

Im dłużej w to brnę, tym bardziej widzę w jaką ciemną dupę się zagoniłem. Mam już windę 2gą kupioną normalnie w sklepie.

Domyślnie

Tak, wszystko by było fajnie, ale to kupione na fakturę do firmy...i tu już są schody z tym zwrotem. Nalepkę dosłał
    Nie ma znaczenia. Przepisy o 10 dniowym zwrocie dotyczą sprzedaży konsumenckiej, ale niezgodność towaru z umową nie ma takiego ograniczenia.

Jaka to nalepka?

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów