Lewy na 100%
Tak sie sklada, ze pracowalem w firmie ktora pakowala oprogramowanie do laptopow della, te OEMy nie maja naklejki, bo takowa jest na laptopie.......walek ala PL....
Nie jest to legalny system.
Szukaj
Lewy na 100%
Tak sie sklada, ze pracowalem w firmie ktora pakowala oprogramowanie do laptopow della, te OEMy nie maja naklejki, bo takowa jest na laptopie.......walek ala PL....
Nie jest to legalny system.
Nikon http://greg77.com/
Zakupiłem normalny Win 7 HP w Karen.pl, bo mieć muszę, a tu będę kombinował coś. Mam w sumie kilka punktów zaczepienia, myślę że kogoś kto się zajmuje piractwem to zainteresuje.
To nie jest bezpieczne żądanie, bo handlarz, jeśli obraca "poleasingowym" złomem, może dosłać jakiekolwiek blachy w dowolnym stanie i będzie się czuł wyplątany z sytuacji. I trudno będzie odmówić mu racji. Na Allegro za nawet 40 zł obraca się obudowami od różnych sprzętów z nalepioną COA więc koszt takiej pozyskania może być zerowy, wystarczy, że weźmie z jakiegoś niesprawnego sprzętu. Sęk w tym, że licencji DELL-owej nie aktywuje Pan na żadnym innym komputerze. Nie mówiąc już o takim drobiazgu, że żadna płyta poza DELL-ową nie wejdzie do takiej obudowy.
W wątku jest kilka różnych wersji opisów z Pana aukcji. Proszę przytoczyć dokładnie co było napisane, powiem Panu jakie są możliwości.
PS. Trial można legalnie bez problemu wydłużyć do 90 dni. Więc ma Pan trochę czasu na walkę.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 27-10-2011 o 09:14
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Tom01 Ty do mnie pan a my nawet na żywo się znamy
Opis aukcji jest na screenie w poprzednich wątkach.
A co do blach, to niech śle ja go ponaciągam deko :P
O kurka, ale wtopa. Do tej pory myślałem, że nie mam pamięci do imion i nazwisk a teraz wyszło że i do nicków.
To jest dokładnie ta aukcja?
Jeśli tak, to można żądać:
1. Dosłania DOKŁADNIE tego co napisano na aukcji, czyli nalepki (bez dedykacji DELL) i płyty CD (z dedykacją DELL). Nie musi być komp czy jego obudowa, licencje OEM/OEI można sprzedawać same. Przepisy Microsoftu zmieniły się jakiś czas temu. Odsprzedawać tylko samych nie można, ale nic w aukcji nie jest napisane, że to "używana" licencja, więc można domniemywać, że nowa. Jeśli handlarz dośle nalepkę z dedykacją DELL to lipa, bo tylko na DELL-u można będzie ją użyć ale i tak nie będzie to zgodne z ofertą więc patrz pkt 2.
2. Odstąpienia od umowy z uwagi na niezgodność towaru z umową. Taka procedura nie wymaga zgody drugiej strony. Po prostu pakujemy, dołączamy oświadczenie o podstawie odstąpienia od umowy i zawieramy żądanie zwrotu kasy. W takim wypadku ustawa daje możliwość żądania wszystkich poniesionych kosztów, oczywiście też zwrotu za przesyłkę. Wszak to on zawinił i jest zobowiązany oddać co wziął.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
Tak, wszystko by było fajnie, ale to kupione na fakturę do firmy...i tu już są schody z tym zwrotem. Nalepkę dosłał![]()
Im dłużej w to brnę, tym bardziej widzę w jaką ciemną dupę się zagoniłem. Mam już windę 2gą kupioną normalnie w sklepie.
Skontaktuj się z nami