Szukaj
Dell.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-10-2011 o 21:50 Powód: nie tapamy.
Ja mam Dell Inspiron 1525 od dwóch lat. Działa bardzo dobrze, oprócz: padł dysk, padła bateria, padł wyświetlacz. Wszystko w ciągu trzech miesięcy po skończeniu gwarancji. Gdyby nie znajomy w serwisie komputerowym, to naprawy kosztowałyby już tyle ile nowy. Wiatraki bardzo łatwo łapią kurz i brud. Nie padł w kompie system operacyjny, ale to tylko dzięki temu, że wywaliłem Vistę od razu i wrzuciłem Linuksa![]()
Aha, a na obudowie napisane: "MADE IN POLAND"... Nie polecam budżetowych modeli Dell'a. Cała seria Inspiron jest zapchana nędznymi podzespołami - informacja od w/w znajomka, który się zajmuje naprawami.
Pozdrawiam, Kamil
Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25
KaeF, jaką markę polecasz ? Jaki model laptopa ?
Damian
A ja kupiłem szajsunga. Od roku katowany i działa. Nic się nie dzieje nic nie trzeszczy nic nie piszczy.
Kupiłem go za namową kilku znajomych , którzy je bardzo zachwalali, ku mojemu zdziwieniu. Szczególnie zdanie znajomego z pewnego sklepu, który twierdził że sprzedają tego sporo i mają najmniej reklamacji własnie tej marki. Ale oficjalnie musi HP polecać, który statystycznie wypada na przeciwnym biegunie jeżeli chodzi o awaryjność![]()
nic...
Nie polecam budżetowych laptopów do 2.000zł. To jest to samo co z lustrzankami Nikona. Masz trzy półki: amatorskie / semi-pro / pro. Kasa za nową amatorkę może wystarczyć na używaną semi-pro.
Jeśli chodzi o Della, bo w tej marce więcej modeli kojarzę, to seria XPS jest bardzo dobra, ale przekracza 2.000zł.
Pozdrawiam, Kamil
Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25
a ja polecam lenovo. . . za 1500 kupiłem dziewczynie niezłą "maszynę do pisania" g560 czy jakoś tak
Procesor Intel® Pentium® 2 GHz
Model procesora P6100
Pamięć podręczna CACHE 3 MB
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 (16:9)
Pamięć RAM 4 GB, DDR3 1066 MHz
Dysk twardy 500 GB, SATA
Model karty graficznej GeForce GT310M
Pamięć karty graficznej 1024 MB
a sam używam lenovo y550- złego słowa nie powiem . . . i jeżeli jako następnego nie kupię maca, to będzie to znowu lenovo![]()
Kup cokolwiek, byleby była najdłuższa gwarancja. Samsun, Acer, Asus itd... Wszystko jedno.
Mam Inspirona 6400 od ok 4 lat. Nie padło w nim nic, wiatraki nie łapią na tyle dużo kurzu żeby się grzał. Nie dbam o niego, podnoszę go za matrycę, stawiam na nim kubek z gorącą kawą. Przeżył zalanie piwem na wieczorze kawalerskim a ostatnio dostał szklankę burbona z colą. "Składałem" go sobie wg potrzeb ze strony Della (nie mając zielonego pojęcia co wybieram).
Może niedługo kupię sobie blaszaka to przejdzie na emeryturę.
"Padła" w nim tylko bateria ale to dlatego, że jest ciągle włożona a komp jest zazwyczaj podłączony do zasilania. Straciła po prostu pojemność i teraz wytrzymuje ok 20-30 minut.
Pursue happiness with diligence
To ja mam ok 5 lat Toshibę (chyba nikt nie wymieniał tego producenta) i pomimo, że praktycznie nigdy go nie odłączam od sieci korzystając z niego, to gdy zachodzi taka potrzeba i jednak muszę obejść się bez kabla to w dalszym ciągu trzyma te swoje 1,5 godziny, co zresztą mnie też dziwi ale na +
Skontaktuj się z nami