Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Studio z lampami blyskowymi...

Witam!
    Czy moglby mi ktos pomoc w wyborze lamp, parasolek, softboxow? Chce stworzyc amatrskie male studio w domu, nie wiem czym mam sie kierowac przy wyborze. Na poczatku chcialem dokupic jeszcze jedna lampe <posiadam juz jedna SB-900> parasol <zestaw reporterski> i softbox 60x60. Pokazalem zonie wasze zdjecia ktore wrzucacie na forum i sie jej spodobaly, doszlismy do wniosku zeby moze kupic jakis zestaw tak do 1000zl. Co mam kupic, zdjecia beda robione dziecku, zonie. Mam dosc dyspozycji pokoj 30metrow, sciany i sufit biale.

Domyślnie

Czy taki zestaw nadalby sie do domowego studia? http://allegro.pl/3x-lampa-3x-lampy-...863200569.html

Domyślnie

masz wszystko co potrzeba, jedynie jeden ze statywów mógł by być wyższy, przy ewentualnym zamówieniu poproś o jeden statyw ok 250cm i przydała by się jedna parasolka biała przepuszczająca
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Jak Ci za bardzo nie zależy na dokładności kolorów to bierz ten zestaw, ale niestety te lampy są kiepskie. 120Ws to wcale nie jest dużo, tyle co średnio mocna lampa reporterska. Poza tym parametr Temperatura barwowa: 5500 ˚ K + / -200. To znaczy, że masz szansę jak odpalisz dwie, że jedna da 5300 K, a druga 5700. I masz już lekką kaszanę na zdjęciu.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Wątków na temat stworzenia studia było pierdyliard i jeszcze trochę...

Zacznij wkońcu sam szukać a nie czekasz na gotowe!!!

Domyślnie

Szukalem, ale nie uzyskalem wiedz na tyle zeby wybrac cos samemu. Wiem ze jest cos takiego na forum jak szukaj... Dzieki, poszukam cos innego skoro tak. A moze lepszym rozwiazaniem byla by jescze jedna lampa blyskowa np Yongnuo, plus softboxy? Jak tak co co musze kupic do niej zeby wyzwalac razem z sb-900?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewerew Zobacz posta
    Szukalem, ale nie uzyskalem wiedz na tyle zeby wybrac cos samemu.
    Słabo szukałeś najwyraźniej. Na każde twoje zapytanie jest już odpowiedź na forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    ..........Poza tym parametr Temperatura barwowa: 5500 ˚ K + / -200. To znaczy, że masz szansę jak odpalisz dwie, że jedna da 5300 K, a druga 5700. I masz już lekką kaszanę na zdjęciu.
    Może Bowens to nie jest jakaś super firma od lamp ale w ich specyfikacji produktów można przeczytać, że.........
    a może sam poczytaj o temp. barwowej
    http://bowens.de/content/pages/gemini1500pro.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Słabo szukałeś najwyraźniej. Na każde twoje zapytanie jest już odpowiedź na forum...
    Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Wątków na temat stworzenia studia było pierdyliard i jeszcze trochę...

Zacznij wkońcu sam szukać a nie czekasz na gotowe!!!
    za takie odzywki powinieneś dostać klapsa od moderatora odemnie byś dostał na pewno, bo forum żyje wymiana zdań i zapytaniami bez względu na to czy już było czy nie. Zazwyczaj takie posty jak twoje robią najwięcej syfu na forum bo tak na prawde nic nie wniosłeś a miejsce w bazie na serwerze forum zaśmieciłeś Dyskutował z Tobą nie będe także nie odpisuj żeby nie zaśmiecać forum

a teraz rada dla kolegi który pytał o sprzęt bo o to tu chodziło w Twoim budżecie mieści się Zestaw lamp Quantuum SQ-201 i do tego zakup dwa softboxy parasolowe czyli szybko składane bo myśle że nie będzie ten sprzęt stał wiecznie rozstawiony skoro to pokój w domu tak więc łatwość składania i rozkładania ma tutaj priorytet jak myśle.

P.S
    Podany zestaw lamp które podałeś w linku bym sobie darował.

Domyślnie

Bonzo, szanuję Cię bo masz fajne podejście do wielu spraw ale tutaj niestety się mylisz...

"kolega" pyta o wyzwalanie - o wyzwalaniu pisali już tutaj elaboraty, co jak dlaczego i za jaką kasę...
    "kolega" pyta o tanie lampki - tego też jest tutaj od groma, wystarczy poszukać w tematach niżej od tego...
    "kolega" pyta o wybór softboxów statywów itp. Czyżby tego też nie było?

Bonzo, niestety mylisz się w tym że takie pytania są potrzebne tutaj. Nikoniarze są OGROMNĄ bazą wiedzy z której podobno się już "kolega" nauczył korzystać jeśli chodzi o szukajkę. Tylko mi się wydaję że "kolega" jest leniuszkiem który chce mieć wszystko podane na tacy...

Co więcej, to nie jest pierwszy wątek "kolegi" który jest pokazem takowego lenistwa...

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem stwierdzeniem prawdy no ale cóż...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów