Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjpj666 Zobacz posta
    Jestem w stanie kupic sobie LR ale juz na photoshopa pieniedzy nie bedzie -stad ten moj pomysl na Corelowski polsrodek.
    To bierz LR + PSE. A w przyszłości kilka zewnętrznych pluginów (które i tak być do PS dokupił)
    Myślę, że w 100% ten zestaw spełni Twoje potrzeby.
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Photoshop Elements nie da Ci tego co Lightroom pod wzgledem edycji rawow.
    A dlaczego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    A dlaczego?
    Jak to, dlaczego?
    A próbowałeś kiedyś wywołać na raz 400 RAWów z wycieczki w PSE?
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

No ale to nie edycja tylko coś w stylu przetwarzania wsadowego... Nie mylmy pojęć

Domyślnie

No ale to nie edycja tylko coś w stylu przetwarzania wsadowego... Nie mylmy pojęć
    No tak, tylko fajnie jest móc nadać 400 RAWom jakiś swój preset wsadowo, a sekundę później pochylić się już tylko nad kosmetyczną edycją poszczególnych ujęć.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

A dlaczego?
    Najlepiej samemu to sprawdzic . Elements ma 3 zakladki w edycji rawow , ktore to nawet one sa okrojone. Pelny Photoshop ma full opcje a Lightroom tez ma full opcje do pracy na rawach a Corel PaintShop Pro to pomyje. Co tutaj dyskutowac...

Domyślnie

Porównując ACR z PSE do tego w LR moim zdaniem jedyna praktyczna różnica to brak korekcji szkieł w PSE oraz porządnego zarządzania profilami aparatu. Całą resztę tego co nie ma w ACR PSE a jest w ACR CS5 - da się zrobić już podczas edycji w PSE.

Sam korzystam z LR + PSE, więc nie za bardzo mnie interesuje ACR w PSE

Domyślnie

Ja jak wyskakiwałem z gimpa i paru dodatkowych darmowych programów też się zastanawiałem nad LR i PSE ale ceny za komplet tragiczne. W końcu znalazłem złoty środek za niedużą kasę mam LR3 PSE9 oraz Tablet Intuos4 M
    Sam tablet z pse to 1 359zł plus LR dodatkowo 1300 zł więc cena do bani. W końcu znalazłem promocje na LR plus tablet za 1600zł i bez wachania kupiłem.
    Teraz mam LR PSE i tablet który jest dla mnie idealnym i nie doprowadzającym do bankructwa zestawem. Zobacz może u ciebie też są takie promocje.
    Pozdrawiam

Domyślnie

dziekuje za rady -faktycznie nie wiadomo dlaczego nie pomyslalem o PSE, juz sciagam trialowa wersje i zapoznam sie z nim, dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam

Domyślnie

PSE jest świetny, ja w zasadzie ostatnio odszedłem od PSa "oryginalnego" na rzecz legalnego PSE. Bardzo dobrze mi z Elementsem się pracuje.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów