Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Wirydarz

Domyślnie Wirydarz

...katedralny w Kamieniu Pomorskim

Witam Wszystkich.
    Od niedawna staram się w sposób bardziej zaawansowany bawić się fotografią. Proszę o rady i opinie, które pozwolą mi robić lepsze zdjęcia. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam.

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

A zdjecia robisz w RAW czy jpeg?

Domyślnie

Te były robione pożyczonym analogiem i skanowane w labie (w jpg). Jeszcze nie dorobiłem się cyfrowej lustrzenki, ale na dniach, mam nadzieję, się to zmieni ...

Domyślnie

3. najbardziej mi się widzi, fajne światło i w tym wypadku podoba mi się centralność. Choć można było jeszcze poeksperymentować z pokazaniem większej ilości sufitu, a mniej podłogi. 1 - na pewno zrobiłbym obrazek mniej centralny, z pokazaniem całego okna z prawej. 2. i 4 - nie byłem, więc nie widziałem tego zejścia w dół (?) po prawej, ale może lepiej by pokazać je w całości albo bardziej uciąć
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    3. najbardziej mi się widzi, fajne światło i w tym wypadku podoba mi się centralność. Choć można było jeszcze poeksperymentować z pokazaniem większej ilości sufitu, a mniej podłogi. 1 - na pewno zrobiłbym obrazek mniej centralny, z pokazaniem całego okna z prawej. 2. i 4 - nie byłem, więc nie widziałem tego zejścia w dół (?) po prawej, ale może lepiej by pokazać je w całości albo bardziej uciąć
    Dzięki

Co do zejścia przy 2 i 4:

5.

Domyślnie

Zdjęcia mi się podobają, najbardziej te lipą wrosniętą w mur.

Ps. życzę utrzymania poziomu konwersji po kupnie cyfrówki

Domyślnie

No i teraz wiadomo, że tam w głębi też coś się kryje
    Czy to była konwersja z barwnego filmu?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Nie była to konwersja z kolorowego filmu, użyłem cz-b negatywu Kodaka. W Kamieniu robiłem też zdjęcia cyfrowym kompaktem, próbowałem konwersji, ale do efektu z negatywu się nie zbliżyłem ... Trzeba będzie zatem poczytać i posłuchać wskazówek mądrzejszych

Uprawnienia umieszczania postów