Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Instrukcja do Pixel TC-252

Potrzebuję instrukcję obsługi pl. do Pixel TC-252 NIKON, nie mogę sobie poradzić z ustawieniami długich czasów naświetlania. Kto miał to urządzenie w ręku. Kupiłem nowy wężyk spustowy lecz sprzedawca jak również dystrybutor, nie poczuwa się do załączenia polskiej instrukcji obsługi.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=Z_tZoyWIvqk
    Może pomoże? Jeśli nie pomoże to daj znać. Posiadam taki wężyk i chętnie pomogę jakby co. Pozdrawiam
    d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Bardzo dziękuję, mam nadzieję, że wszystkie opcje opanowałem. Tylko się dziwię na kompletne olewanie nabywców ze strony Firmy Foto-tip jako dystrybutora tych urządzeń, że nie potrafi zadbać o dopełnienie obowiązujących przepisów w zakresie dołączenia polskiej instrukcji obsługi.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Szukałem informacji na temat tego węzyka i trafiłem na ten temat i chciałbym coś "sprostować".

Według Polskiego prawa - kazdy sprzedawca sprzedający produkt na terenie Polski jest zobowiązany do udostępnienia instrukcji w jezyku polskim!

Domyślnie

hej,
    piszę tutaj aby nie zakładać nowego wątku.
    Właśnie zakupiłam tc-252 do mojego d80.
    postępując zgodnie z tym co na yt: http://www.youtube.com/watch?v=Z_tZoyWIvqk
    lecz mój d80 nie robi zdjęcia.
    muszę coś w opcjach włączyć/wyłączyć by zadziałało?
    Jestem na trybie M.
    Naciskam przycisk na wężyku i jest zielone (na wężyku i u mnie w aparacie), ale nic oprócz tego się nie dzieje. później wężyk mruga na czerwono i tyle. nic się nie dzieje.

dajcie proszę znać bo mam wrażenie, że robię coś źle
    Ostatnio edytowane przez tekk ; 08-02-2014 o 18:27

Domyślnie

nie nic nie trzeba włączać Wyzwolenie migawki na S i powinno śmigać Spróbuj Na pierwszej pozycji wybierakiem wybrać (Single niech będzie podświetlone ) nawet bez baterii powinno wtedy działać
    Ostatnio edytowane przez slawek061964 ; 08-02-2014 o 18:39
    Nikon i chroniczny brak kasy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek061964 Zobacz posta
    nie nic nie trzeba włączać Wyzwolenie migawki na S i powinno śmigać Spróbuj Na pierwszej pozycji wybierakiem wybrać (Single niech będzie podświetlone ) nawet bez baterii powinno wtedy działać

nic a nic się nie dzieje. tj mam wrażenie, że wężyk robi swoje ale mój aparat nie (nawet się nie włącza AF, nic zero reakcji)...

Domyślnie

poszukaj jakiej kolwiek instrukcji pl bo zasada jest ta sama bo w opcjach aparatu raczej nic nie ma
    Nikon i chroniczny brak kasy

Domyślnie

chyba przejdę się do jakiegoś sklepu aby sprawdzić z innymi wężykami czy działa.

Uprawnienia umieszczania postów