Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: D90 wariuje

Domyślnie

Jaki grip?

Domyślnie

Szczerze się przyznam że jakaś Chińska podróba. Ale działał bez zarzutu 2 lata. "Travor" taki Chiński wynalazek.
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Domyślnie

Po 2 tygodniach w spędzonych przez aparat w serwisie zadzwoniłem tam i okazało się wycena jaka dostałem czyli "wymiana LCD 139zł" to pomyłka ponieważ pomylili aparaty. Okazało się że koszt na dzień dzisiejszy to 390zł (wymiana mechanizmu przysłony) ale koszt najprawdopodobniej znacznie wzrośnie. I tu mam dylemat, do jakiej kwoty opłaca się naprawiać D90? Pozdrawiam.
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Domyślnie

Trudna sprawa, ale chyba lepiej naprawić, bo z taką usterką i nie sprzedasz i pracować trudno. Używki chodzą po 1.6-1.8kpln za 2-latka z przebiegiem 15-20 tysi.

Domyślnie

Odkopuję swój wątek żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać nowym. Otóż wczoraj robiłem reportaż całodniowy, podczas którego złapała mnie ulewa, niestety nie mogłem w tym momencie schować D90 do torby gdyż akurat "akcja" była dość ważna i musiałem mieć to sfotografowane gdyż był to reportaż na zlecenie. Problem polega na tym że chwile po ulewie D90 odmówił posłuszeństwa (err7) na górnym wyświetlaczu i aparat nie reagował na nic prócz wyzwolenie migawki, żadne przyciski nie działały. Na szczęście aparat po osuszeniu działa. Moje pytanie jednak brzmi czy przez ten incydent coś niepokojącego może mnie zaskoczyć podczas dalszej pracy? Dodam tylko że D300s nawet na sekundkę się "nie zająknął" i działał idealnie. W miarę możliwości proszę o odp na moje pytanie.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

D300s takie warunki znosi dobrze bo to aparat reporterski, uszczelniony i takie traktowanie mu niestraszne.
    D90 brakuje uszczelnień dlatego złapał wilgoć i coś mu się tam zawiesiło. Jeżeli po osuszeniu działa normalnie, to znaczy, że nic się takiego nie stało i to była reakcja elektroniki na wilgoć. Sprawdź czy działają wszystkie przyciski, funkcje. A na przyszłość po prostu uważaj na D90.

Domyślnie

Wszystko działa na szczęście. D90 już kilka razy miał iść "do żyda" i miał być zastąpiony aaale zawsze wyskoczyło coś co nie pozwalało na sprzedaż Czyli mogę być spokojny, no to się cieszę. Dzięki za odp

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów