Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: podhale i spisz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie podhale i spisz

Oto kilka strzałów z wczorajszego wypadu. Prosze o opinie

1.

2.

3.

4.

5.
    www.facebook.com/marcinkesekfotografia/
    Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki

Domyślnie

Warunki miałeś ale niestety ich nie wykorzystałeś..... troszkę mi się wydaje, że takie nie zdecydowane te zdjęcia są i kadrowanie też uciekło ....

Domyślnie

za dużo miejsc do ogarnięcia,a za mało czasu kadrować też nei wszędzie dałem rade tak jak chciałem,bo wszędzie pełno niepotrzebnych krzaczorów,kabli, i miejscami pagóry zasłaniały potrzebny dół..
    proszę pisać co mogłem w tych ujęciach poprawić.. Będe niezmiernie wdzięczny
    Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki

Domyślnie

więc jeśli miałeś możliwość skorzystania z dłuższej ogniskowej to na zdjęciu nr 2 masz kapitalny temacik do jeszcze bardziej kapitalnej foty !
    a mianowicie chodzi mi o te dzrewka w centrum kadru gdzie z dołu wyłaniają się spod mgły i dymu a od góry wdziera się w nie piękne światełko... aj !! mieszkasz gdzieś tam w okolicach ?

Domyślnie

jeszcze jeden kadr z wczoraj:

co do foty nr.2 to faktycznie mogłem jeszcze nieco zooma wyciągnąć. Akurat na tym zdjęciu ogniskowa byla 270,wiec jeszcze do 400 troche zapasu zostało (gima 120-400 całkiem nieźle sobie radzi do ok. 350mm). Mieszkam niedaleko,więc jeszcze zawitam w punkt obserwacyjny

Domyślnie

no chłopie to powinieneś dostać za to a tak na poważnie ... szkoda, bardzo szkoda !

Domyślnie

będzie jeszcze okazja poprawić błędy tak to jest jak człowiek na codzień ma coraz mniej czasu na praktykowanie umiejętności fotograficznych

Uprawnienia umieszczania postów