Witam
Mógłby ktoś polecić mi jakiś w miare sensowny monitor do obrobki zdjec którego cena nie przekracza 1000zł ? Chciałbym go podlaczyc do laptopa.
Szukaj
Witam
Mógłby ktoś polecić mi jakiś w miare sensowny monitor do obrobki zdjec którego cena nie przekracza 1000zł ? Chciałbym go podlaczyc do laptopa.
No uzywki raczej bym nie chcial brać. A ten HP spoko jest ?
Wybrałem kilka monitorów nad którymi sie zastanawiam. W gre wchodzą :
Dell u2312HM -779zł
Asus Pa238Q- 1099zł
Dell U2311H- 1029zł
LG IPS 236v- 679zł
HP ZR22w - 990zł
mysle jeszcze o dwoch innych ale juz troche one kosztują i nie jestem pewnien czy sa mi potrzebne do moich amatorskich zabaw ze zdjęciami, chodzi mi o
NEC P221w -1550zł
HP ZR23W- 1394zł
Prosze o rady który wybrac i dlaczego
Dell U2311H był często polecany jako "najznośniejszy z tanich", ale chyba już go nie produkują i w sklepach znajdziesz "niedobitki", jeśli w ogóle cokolwiek. Miałem kupić, ale kasa poszła na inne celeDlatego chętnie przeczytałbym opinię kogoś kto widział tego nowego Della (czy to jest "następca"?), i/lub HP ZR22w (ku któremu bym się skłaniał) - który z nich będzie lepszy? A może... LG?
No właśnie jedzie do mnie Dell u2312HM.
Jak potestuję to coś napiszę.
ale pytanie: jak podłaczyć do komputera?
1. DVI-D
2. HDMI
co radzicie?
@siedemczwartych - wydaje mi się, że to bez różnicy czy użyjesz HDMI czy DVI-D - oba przenoszą sygnał cyfrowo.
500px.com/kubasikorski
używam w pracy HP ZR22w i jestem z niego na tyle zadowolony, że właśnie wymieniam mojego starego, domowego samsunga (TN) na HP ZR24w (S-IPS).
co prawda nie jest to monitor szeroko gamutowy - ale jest to mój świadomy wybór - w tej cenie nie widzę niczego lepszego.
co do interfejsów - HDMI i DVI-D - to to samo, zgodne elektrycznie, różnica jest tylko w kształcie wtyczki (tzn HDMI przenosi jeszcze dźwięk, ale w przypadku foto, to zbędna funkcja...)
grim&evil
treli-freli, mam mnóstwo megapikseli
Skontaktuj się z nami