Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    lodz-warszawa

Domyślnie pyt. o tamron 17-50

witam,
    przymierzam sie do zakupu tego obiektywu (t17-50) zamiast kita 18-70 razem z d70s.
    mam w zwiazku z tym pare pytan:
    1. czy tamron potrafi zaslonic wbudowana lampe? (widzialem o tym wzmianke, w ktoryms z watkow na tym forum, chce potwierdzic/obalic swoje podejrzenia)
    2. jak duze jest prawdopodobienstwo zakupu wadliwej sztuki?
    3. jak sprawdzic czy t nie jest walniety?
    4 generalnie fotki chce robic w domu dwojce urwisow - czy af sie wyrobi?
    6 moze zamiast tamrona lepsza opcja bylby kit + lampa do takiego celu (dzieci w domu, spotkania rodzinne, fotki wakacyjne itp)?

pozdrawiam

Domyślnie

1. Potrafi, jeśli robisz foty przy szerokim kącie z założoną osłoną na obiektywie, a już przy wbudowanej lampce na bank
    2, 3, 4, 6 (a gdzie 5???) - poszperaj po postach - temat chyba dogłębnie potraktowany

Domyślnie

zamowilem egz u Cichego ktory ponoc jest sprawdzonym sprzedawca Tamronow jak zjade ze stodiow na wekend powinien czekac na mnie jak bede go testowal moge ci podeslac jakies fotki jak bede mial czas w ten wekend.

na wiekszosc pyt odp masz na forum

co do niektorych pytan to np 2. nikt ci nie powie jakie jest prawdopodobienstwo tamron nie opowiedzial sie do tej pory w tej kwesti nie hcce powiedziec co ktory egzemplarz wypuszcza uszkodzony

6) kit to dobre szklo ale bierz tamrona

4) zalezy jak szybkie sa te urwisy
    emeryt

Domyślnie

Mam tamrona od Cichego, jestem bardzo zadowolony, ostrzy idealnie. Przy okazji sprawdziłem swojego nikkora 18-70 mm f/3.5-4.5 na kartce testowej i okazało się że ma BF, co ogólnie nigdy mi nie przeszkadzało.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    lodz-warszawa

Domyślnie

pierwszy pkt mnie najbardizej martwi. musze wybrac - albo obiektyw albo lampa.
    w tej sytuacji chyba zdecyduje sie na kita z lampa.
    a moze sa powody zebym wybral inaczej?

ps. urwisy z dnia na dzien coraz szybsze - dwie sztuki po 12 mcy

Domyślnie

tamron kosztuje tylko troszke wiecej od kita a pozatym i tak dokupisz lampe po co pozniej sprzedawac obiektyw po kosztach bo bedziesz chcial zmienic na cos lepszego
    emeryt

Oszczędny w słowach
    Miasto
    lodz-warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    1. Potrafi, jeśli robisz foty przy szerokim kącie z założoną osłoną na obiektywie, a już przy wbudowanej lampce na bank
    jeszcze do tego zdania chcialem sie dopytac:
    jezeli foce bez oslony to wbudowanej lampy nie zaslonie (bez wzgledu na ogniskowa)?
    jezeli foce z oslona moge zaslonic zewnetrzna lampe zalozona na korpus?
    do czego sluzy oslona?

pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    lodz-warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giziol Zobacz posta
    tamron kosztuje tylko troszke wiecej od kita a pozatym i tak dokupisz lampe po co pozniej sprzedawac obiektyw po kosztach bo bedziesz chcial zmienic na cos lepszego
    tu zasadniczo masz racje, tyle ze wstepnie zakladalem budzet do 3k zl. lapie sie na tym, ze tu dodam pare zeta do obiektywu, tu ze przydala by sie lampa itd i budze sie sporo powyzej 4k zl.
    zastanawiam sie czy ladowac sie w takie wydatki na poczatek i czy w rezultacie wykorzystam sprzet w 10%
    czasu na hobby mam bardzo malo.

planuje przesiadke z zenita i n f35 kit. fotolaby mnie rujnuja!

Domyślnie

Jeśli obawiasz się, czy będziesz miał na to czas i zapał ..i czy nie przeinwestujesz pod wpywem chwili a uparłeś się na lustro, kup po prostu D40 z kitem, do fotek dzieciaków w małych pomieszczeniach nawet wbudowana lampa Ci wystarczy. Jeśli jednak ciągnie Cię w tym kierunku kup od razu body z jasnym Tamronem zamiast z kitem 18-70. Przy tym Tamronie 20mm powinno wystarczyć, żeby pozbyć się cienia w kadrze.
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

Yuras dobrze godo polac mu

przeciez nie musisz tylko na 17 robic
    emeryt

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów