Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: F501

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie F501

Jak w temacie, co sadziecie o tym aparacie? Stary jest, ale tani i wyglada solidnie.

Pytam, bo zastanawiam sie nad jakims analogowym body (juz ktorys raz). Z tym ze raczej odpuszcze sobie manualne aparaty, na ktore wprawdzie dalej mam chrapke, ale ktore sa raczej dosc drogie (bo celuje w FE2). Nie bede uzywal tej puchy czesto - od czasu do czasu, jak mnie najdzie melancholia, wiec raczej nie potrzebuje nie-wiadomo-jakiego profi sprzetu. O F5, F6, F100 sie nie pytam. F80 tez drogawy. Chodzi mi o puszke z AF, tryby... korzystam albo z A lub z M. Zdjecia ta pucha bede robil tylko dla siebie (tak mniemam), wiec nie potrzebuje super szybkiego AFa, >3 fps i tego typu bajerow. Doradzcie cos...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

AF w tym czymś to atrapa. Już lepiej kupić jakiegoś zacnego manuala.

Domyślnie

Konstrukcja gdzieś tak z połowy lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku, jedna z pierwszych lustrzanek z AF (pierwszy to chyba był Nikon F3AF), można wymieniać matówki, więc dobrze się sprawdzi z manualnymi szkłami.
    Dla mnie ma wartość kolekcjonerską, ale jeśli do sporadycznego użytku, to bym brał właśnie ze względu na to, że to już taki staruszek.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Daj spokój. Nawet w sporadycznym użyciu będziesz się męczył. Dołóż trochę grosza i kup 601 lub 801S
    myślę co piszę

Domyślnie

A jak powiedzmy F601 albo 801 ma sie do F70? I co z takimi wynalazkami jak F55, F65 itd. To sa faktycznie groszowe sprawy.

A manuala na razie odpuszczam, bo jakos nie moge strawic perspektywy uzywania szkiel AF bez AF - pierscien ostrosci chodzi nie tak, nie ten skok i wogle... Kiedys, sie szarpne na jakas FM-ke lub FE, ale to kiedys.

A 501-ki uzywal Harvey Jackobs, fotograf wojenny z reklamowki BMW "Powder Keg", ktora tu jakis czas temu chwalilem. To nieco zaostrzylo apetyt
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    A jak powiedzmy F601 albo 801 ma sie do F70? I co z takimi wynalazkami jak F55, F65 itd. To sa faktycznie groszowe sprawy.

A manuala na razie odpuszczam, bo jakos nie moge strawic perspektywy uzywania szkiel AF bez AF - pierscien ostrosci chodzi nie tak, nie ten skok i wogle... Kiedys, sie szarpne na jakas FM-ke lub FE, ale to kiedys.

A 501-ki uzywal Harvey Jackobs, fotograf wojenny z reklamowki BMW "Powder Keg", ktora tu jakis czas temu chwalilem. To nieco zaostrzylo apetyt
    Odpuść sobie F55, F65 itp.
    A F70 może konkurować z F801s. Po prostu co kto lubi i komu co potrzebne. Jedni wolą 801s a inni 70. Obydwa aparaty świetne. (sam wybrałem F801s)
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Kup 801 będziesz zadowolony
    Trzeba tylko poczekać na okazje
    Ja za swojego dałem 200zł

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

od kilu lat mam F 501, Af jest rzeczywiśćie wolny, ale przy kiepskim swietle, Przy normalnym oswietleniu kiedy robi sie zdjęcia z ręki nie ma problemu, dobrze i szybko ostrzy. Z fleszem korzysta z wspomagania AF.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów