Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: SB-700 ceny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    A kurs dolara ma znaczenie, bo to waluta Japonii skąd pochodzi Nikon, Chin gdzie te lampy są produkowane, czy Holandii gdzie jest centrala na Europę? Pytam no bo nie wiem?
    Dolar to waluta trasakcyjna uzywana wlasnie po to zeby nie bylo problemu ze towar przechodzi przez tyle krajow u nas na europe przeliczany jest pewnie przez centrale na Euro i potem na PLN.
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Układ jen-dolar-euro miałby nikły sens, zresztą stabilność cen w euro raczej temu przeczy. I tak BTW od jakiegoś pół roku dolar do euro spada, nie rośnie. Jaki jest więc związek z kursem dolara w złotówkach, a cenami sprzętu foto? Tak właśnie, z grubsza żaden.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Oszczędny w słowach Awatar Młody_SS
    Miasto
    Czechowice/Bielsko

Domyślnie

Rozglądając się ostatnimi czasy za lampą do mojego D80 rozważam systemową SB-700.

Na forum wypowiadało się kilka ludzi że kupiło ją za ok 900zł jeszcze 2-3mieś temu teraz cena w foto joker to 1149zł czy w tym sklepie na święta czy po świętach też są takie opcje jak w MM-'wietrzenie magazynów' albo ceny bez vat'u ?
    Może ktoś pracuje albo się dobrze orientuje w promocjach - proszę o podpowiedź.

Bo ceny używek na allegro sięgają 1000zł, używka SB-900 1050zł bezproblemowo (bez gwar.)
    Nikon D80 + grip | N 18-105 VR | N 35 f/1.8 | SB-900 | i dodatki

Domyślnie

Ma znaczenie jeśli masz dolary w domu lub na koncie. Również gdy kupujesz poza Europą. Moim skromnym zdaniem będzie postępowało osłabienie EURO względem USD. Już to wyrażnie widać gołym okiem. Sytuacja będzie się dalej pogłębiać.

Zakupy w Polsce.
    Mam jak najgorsze doświadczenia z czasów komuny, takie jak pisze Henio Jawa. U nas w handlu tak zawsze liczyli i liczą nadal.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów