Szukaj
a to przepraszam, nie wiedziałem, bo tych trybów właściwie nie używam,
zatem przejdźmy do trybu A, ustalamy próg np. 1/60 i określoną przysłonę i aparat robi resztę,
czyli podnosi ISO jeśli w danych warunkach poprawna ekspozycja wymaga dłuższego czasu, mam rację?
D50 i parę klamotów l
Zapraszam na TMS fotogaleria
Niekoniecznie.
Czasem podnosi ISO, czasem obniża. Naprawdę radzę, byś przeczytał uważnie #169. Trochę mi zeszło by to wszystko naskrobać...
No i weź aparat i popróbuj.
E:
A... Ty masz D50... hm, nie poradzę, bo tam to działa trochę inaczej.
Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 04-06-2009 o 22:17
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Jeżeli aparat nie ma podglądu wartości ISO w wizjerze - Auto ISO jest loterią, a tym samym używanie tej funkcji mija się z celem. No chyba, że ktoś lubi niespodzianki.![]()
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
D50 i parę klamotów l
Zapraszam na TMS fotogaleria
Racja! W S5 niestety tego podglądu nie ma i to boli. Pozostaje ustawienie podglądu zdjęć z wyświetlaniem podstawowych parametrów zdjęcia- wtedy w wizjerze wyświetla się m.in. wartość wybranego przez aparat ISO. Zastanawiam się tylko po co mi ta świadomość jakie ISO wybrał korpus? Ponadto, w S5 tej opcji wyświetlania nie widzi się niestety histogramu a to ważniejsze.Właściwie potwierdzam co już powiedziano- ISO Auto dobre na zmienne (często lub/i szybko) warunki oświetlenia.
D700, N24D, N35D, N85D, S150
Skontaktuj się z nami