Close

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 256

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T-M-S Zobacz posta
    mówię o konfiguracji tej funkcji, ustalasz sobie jakiego czasu ma pilnować, czyli ustawiasz próg przy jakim następują zmiany ISO

nie ważne w jakim trybie, ta funkcja sama w sobie działa działa jednakowo
    Nie ma to żadnego znaczenia. W trybie M czas i przesłonę ustalam w całym dostępnym zakresie (ograniczeniem jest jedynie puszka - czas i obiektyw - przesłona).
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

a to przepraszam, nie wiedziałem, bo tych trybów właściwie nie używam,
    zatem przejdźmy do trybu A, ustalamy próg np. 1/60 i określoną przysłonę i aparat robi resztę,
    czyli podnosi ISO jeśli w danych warunkach poprawna ekspozycja wymaga dłuższego czasu, mam rację?
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Niekoniecznie.
    Czasem podnosi ISO, czasem obniża. Naprawdę radzę, byś przeczytał uważnie #169. Trochę mi zeszło by to wszystko naskrobać...
    No i weź aparat i popróbuj.

E:
    A... Ty masz D50... hm, nie poradzę, bo tam to działa trochę inaczej.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 04-06-2009 o 22:17
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Jeżeli aparat nie ma podglądu wartości ISO w wizjerze - Auto ISO jest loterią, a tym samym używanie tej funkcji mija się z celem. No chyba, że ktoś lubi niespodzianki.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Jeżeli aparat nie ma podglądu wartości ISO w wizjerze - Auto ISO jest loterią, a tym samym używanie tej funkcji mija się z celem. No chyba, że ktoś lubi niespodzianki.
    - niekoniecznie,
    to ma sens przy stałce, np. przy 50-ce ustalasz sobie próg na 1/80, maksymalne ISO też jesli chcesz,
    i możesz sobie spokojnie pstrykać, ale przy zoomie to bez sensu
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Racja! W S5 niestety tego podglądu nie ma i to boli. Pozostaje ustawienie podglądu zdjęć z wyświetlaniem podstawowych parametrów zdjęcia- wtedy w wizjerze wyświetla się m.in. wartość wybranego przez aparat ISO. Zastanawiam się tylko po co mi ta świadomość jakie ISO wybrał korpus? Ponadto, w S5 tej opcji wyświetlania nie widzi się niestety histogramu a to ważniejsze. Właściwie potwierdzam co już powiedziano- ISO Auto dobre na zmienne (często lub/i szybko) warunki oświetlenia.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Racja! W S5 niestety tego podglądu nie ma i to boli. Pozostaje ustawienie podglądu zdjęć z wyświetlaniem podstawowych parametrów zdjęcia- wtedy w wizjerze wyświetla się m.in. wartość wybranego przez aparat ISO. Zastanawiam się tylko po co mi ta świadomość jakie ISO wybrał korpus? Ponadto, w S5 tej opcji wyświetlania nie widzi się niestety histogramu a to ważniejsze. Właściwie potwierdzam co już powiedziano- ISO Auto dobre na zmienne (często lub/i szybko) warunki oświetlenia.
    ?? S5 nie ma podglądu wart. ISO w wizjerze? Dobrze patrzałeś?
    D300/ N70-300VR, T17-50/2.8, SB800
    C5D/ 17-40/4L, C85/1.8, 430EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez byTOMall Zobacz posta
    Kurcze, to pytanie podchwytliwe? Matko, wydaje mi się, że nie ma ale po tym pytaniu straciłem pewność a teraz aparatu przy sobie nie mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez byTOMall Zobacz posta
    Dobrze popatrzyłem w domu- wstyd mi- jest podgląd w wizjerze obok licznika zdjęć!

Domyślnie

Kurcze, to pytanie podchwytliwe? Matko, wydaje mi się, że nie ma ale po tym pytaniu straciłem pewność a teraz aparatu przy sobie nie mam.
    Zwłaszcza, że sam sobie zaprzeczyłeś:
    wtedy w wizjerze wyświetla się m.in. wartość wybranego przez aparat ISO.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów