Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Problem z pomiarem ostrości_d300

Witam

Ostatnio robiąc zdjęcia podczas imprezy w dość trudnych warunkach oświetleniowych mój aparat odmówił posłuszeństwa, dokładniej nie działa podświetlenie punktu do którego ostrze, może ktoś z was miał podobną usterkę ?
    Jak sobie z tym poradzić / będę wdzięczna za każdą konstruktywną radę

Pozdrawiam
    B.

Domyślnie

Zobacz w menu czy masz ustawione podświetlenie punktu AF na auto czy na ON?

Domyślnie

to ja odpadam, nie mam pojęcia, szklana kula krzyczy że muszę wykupić abonament...

Domyślnie

wspieraj nikoniarzy

Domyślnie

Ustaw środkowy punkt AF. Mój 300s zapala lampkę wspomagającą tylko przy ustawieniu centralnego punktu z obiektywem 18-70 ale z 50 1.8 z wszystkimi. Trochę dziwne ale może to zależy od rodzaju procesora w obiektywie. W trybie automatycznego wyboru pola ostrości wspomaga af z każdym obiektywem bez względu na wybrane przez niego pole.

Domyślnie

Przepraszam , pomyłka w 50 1.8 też tylko ze środkowym punktem, w poczciwym 70s działało tak jak wyżej napisałem.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Jaki tryb pomiaru? Śledzenie 3D ?
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Przy śledzeniu nigdy nie będzie działać. Światło lampki było by widoczne na zdjęciu.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Wczesniej mialem D2x a teraz przejsciowo D300 i w tym pierwszym nie mialem zadnych tego typu problemow a w D300 z latarka dosc czesto. To wszystko co chcialem powiedziec a wnioski sami dopiszcie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów