Kup D 200 + Nikorra AF-S 35/1.8 G DX + Nikkora AF 85 f/1.8D + SB 900, 5 tys. możne jeszcze zostanie i do roboty
Szukaj
Kup D 200 + Nikorra AF-S 35/1.8 G DX + Nikkora AF 85 f/1.8D + SB 900, 5 tys. możne jeszcze zostanie i do roboty
Dzieki za podpowiedzi, juz mi sie troche jasniej zrobilo. Mysle o D5100, D7000, D90, D300. Ktory jest najlepszy przy wysokich ISO, ktory najbardziej nadawalby sie do Kosiola, jaki jasny obiektyw do tego dobrac? Chcialbym jakis od x...do...80mm...100mm
A może przeczytaj czasami co napisałeś ?
Myslalem ze ktos mi cos doradzi, podpowie. Nie wiem co takiego napisalem, zamiast pisac po co to, a po co tamto moglibyscie cos napisac sensownego, co by mi pomoglo i zapewne w przyszlsoci innym, jestem tu nowy i mam prawo czegos nie zrozumiec, nie miec wiedzy o Nikonach oraz jego sprzecie, dlatego tu jestem, chce zaczerpnac tej wiedzy od "profesionalistow"
Robaczku, takich tematów na forum jest z 500 a jedynym piszącym bez sensu w tym wątku jesteś Ty. Wykazujesz się przy tym brakiem podstawowych wiadomości które są osiągalne dla średnio rozgarniętego 10-cio latka który wie co to google.com.
Fajnie że dostałeś ten gig w kościele, ale nie licz na ekspresowy kurs fotografii ślubnej. O której też możesz sobie poczytać na forum. Wystarczy znaleźć funkcję szukaj i kilka mieć kilka tygodni na czytanie. W sam raz na długie zimowe wieczory.
Yhy, Tygrysku jak bys nia zauwazyl ja pytalem o sprzet jaki mam wybrac a nie o kurs fotografii. Wiem c o google, jestem n tym forum bo uwazam za najlepsze dla Nikoniarzy, chcialem jakies podpowiedzi, co gdzie z czym sie je.
"A co napisalem? Bo nie wiem o co be."
A chociażby to:
"Sorry, tam mialo byc 1.8D od 1.8G jak podal kolega Seeker."
Ani jednym słowem nie wspomniałem o obiektywach.
Napomknąłem za to o różnicach pomiędzy D700 i D7000,
które są ogromne i pytania odnośnie D700 umieszczamy
w osobnym dziale, aby łatwiej było trafić na osoby, które są
zorientowane w temacie.
Ja rozumiem fascynacje i ekscytacje, ale ochłoń trochę,
bo ciężko się połapać o co pytasz i tym samym pomóc.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Masz racje i przepraszam, bylem zmeczony po pracy. Kolega "wer" wspomnial o ty D, G. Nie chce zasmiecac itd. Dalisci mi duzo wskazowek i zastanawiam sie nad obiektywem Tamron AF SP 28-75 F2.8 Di XR LD Asp. NIKON + Bodu D7000. Czy to dobry pomysl? Jaki obiektyw <nie drogi> Rybie oko byscie polecali?
Skontaktuj się z nami