Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Domyślnie wycena packshotów

Mam nadzieję że we właściwy dział wklejam zapytanie. Czy orientujecie się jakie są mniej więcej ceny za robienie packshotów, czyli zdjęć produktów na potrzeby internetu ? Mowa o fotografii produktowej w namiocie bezcieniowym + obróbka w PS ? Z tego co wyczytałem to ceny kształtują się w przedziałach ilościowych czyli od 0-10 itd. Czy ktoś z Was robił podobne zlecenia i posłużyłby radą w sprawie wyceny ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

moshica, zupełnie poważnie mówiąc (bo sytuacja na rynku jest śmieszna), to ceny za packshoty są od 3zł do 300zł za zdjęcie, przeciętnie. Wszystko zależy m.in. od: ilości produktów, rodzaju produktów, wielkości tychże, materiałów wykonania, oczekiwań zleceniodawcy, przewidywanego okresu współpracy (przy stałych klientach można pomyśleć o rabacie), samego klienta, nazwiska fotera, i wielu innych...
    W kilku innych wątkach opisywaliśmy swoje przeboje z klientami, jak to po zawołaniu 15-30 zł klient się obraża, a inny po 100-300zł z uśmiechem podejmuje współpracę.

Ps. Co zamierzasz focić, że potrzebujesz namiotu?
    Ostatnio edytowane przez credka ; 10-10-2011 o 11:21

Domyślnie

Dzięki Credka za odpowiedź.
    Chodzi o sfotografowanie ok 100 a może więcej przedmiotów z branży oświetleniowej w namiocie bezcieniowym + ew. obróbka w programie graficznym. Klient raczej stały, poszerzający na przyszłość swoją ofertę. Stąd moje zapytanie, jak się wycenić, czy od szt czy w przedziałach ilościowych, czyli za tyle przedmiotów tyle i tyle....
    Ostatnio edytowane przez pilon ; 12-10-2011 o 06:48 Powód: "zfotografowanie"
    Nikon i podróże ...

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Dzięki Credka[...]Chodzi o zfotografowanie ok 100 a może więcej przedmiotów z branży oświetleniowej w namiocie bezcieniowym + ew. obróbka w programie graficznym. [...]
    Czyli chodzi o kartonowe pudełko na żarówkę, albo samą żarówkę - czyli szkło, elementy metalowe, chromowane etc. a to duża różnica.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Oczywiście, że chodzi o przedmioty czyli elementy: żarówki, diody, taśmy led i tym podobne
    Wiem, że może temat nie być łatwy, ale wierzę w siebie
    Nikon i podróże ...

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Moim zdaniem powinieneś okreslić przynajmniej dwie ceny w zależności od tego co będzie fotografowane.
    Od siebie dodam, że miałem propozycję na zdjęcia butelek (wina) głównie z przeznaczeniem na www, ale i druk.
    Moja cena 25zł/szt, zrobiłem kilka próbek - klient próbuje przełknąć cenę od marca...
    Ja mam czas - on "pusty" sklep
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Proponuje 150zl z obrobka ( wez pod uwage swoje doswiadczenie przy tego typu zleceniach ) a jesli chodzi o plany na przyszlosc to lepiej pozostac przy terazniejszosci bo nikt Ci nie zagwarantuje kolej pracy - koncentruj sie na robocie , ktora aktualnie wykonujesz i zrob to dobrze wg. standardow. Nawet dobrze wykonana robota nie jest gwarantem przyszlej wspolpracy . Rozmowy w stylu - bedzie w przyszlosci duzo zlecen "tego typu" to moze pan spusci z ceny to droga do robienia zdjec "za darmo" . Pozdro
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 10-10-2011 o 13:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Proponuje 150zl z obrobka ( wez pod uwage swoje doswiadczenie przy tego typu zleceniach ) a jesli chodzi o plany na przyszlosc to lepiej pozostac przy terazniejszosci bo nikt Ci nie zagwarantuje kolej pracy - koncentruj sie na robocie , ktora aktualnie wykonujesz i zrob to dobrze wg. standardow. Nawet dobrze wykonana robota nie jest gwarantem przyszlej wspolpracy . Rozmowy w stylu - bedzie w przyszlosci duzo zlecen "tego typu" to moze pan spusci z ceny to droga do robienia zdjec "za darmo" . Pozdro
    Jednego zera nie zgubiłeś przypadkiem? Czy od sztuki cena?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Proponuje 150zl z obrobka
    Jeśli to cena za zdjęcie to zdecydowanie za dużo. No chyba, że mowa o fotografii aranżowanej -- wtedy ok.
    Za zwykłego packshota, przemielonego w PS biorąc pod uwagę, że nie są to najłatwiejsze materiały do fotografowania -- o czym wspomniał Erie -- brałbym od 15 do 30 zł od zdjęcie, w zależności od budżetu zleceniodawcy i czasu jaki miałbym poświęcić na zdjęcia (sam wiesz najlepiej ile Ci to zajmie).
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Jednego zera nie zgubiłeś przypadkiem? Czy od sztuki cena?
    Logiczne, ze od sztuki a co do ceny to z doswiadczenia wiem, ze nie za duzo. Aranzacja jest w opcji . Jeszcze jedno.. edycja ze szparowaniem i bez .
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 10-10-2011 o 14:15

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów