Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Joanne d'Arc.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Joanne d'Arc.

Mała zajawka z sesji z Agnieszka. Stylizacja trochę na Joanne d'Arc.

Domyślnie

Mocno glamourowa stylizacja.

Zawsze mnie zastanawia na tego typu zdjęciach staranne unikanie pobrudzenia twarzy. I dlaczego ktoś mazał usmarowanym palcem dziewczynę w "zbroi"? No i czemu ona tak stoi przed jednorodnym tłem, w dziwnym świetle? Czyli kompletne pomieszanie stylistyk i realiów z wyimaginowaną stylizacją i sztuczna formułą. Czemu miecz jest czarny? Ot takie różne pytania od razu lęgną się w głowie. Taki makijaż w średniowieczu? A to dopiero początek!

Zdjęcie ładne, ale jeszcze niedopracowane technicznie moim zdaniem. Lub przepracowane. To co rzuca się w oczy to: jasna krawędź po lewej stronie od miecza. Cień po lewej stronie na wysokości biodra. Generalnie go chyba tam nie powinno być, a jeżeli już jest, to czy przypadkiem nie urywa się on nad krawędzią kadru jakoś dziwnie? Czy mnie oczy mylą i to naturalny fenomen? Mam też wrażenie, że tło pomiędzy włosami (i trochę wokół nich) jest ciemniejsze. Dodatkowa rzecz to pewna niespójność światła i kontrastu na twarzy oraz reszcie ciała. Na rękach szczególnie, widać jakby komiksową kontrastowowość - przerysowanie świateł i rozmycie, rozświetlenie. Natomiast twarz pozbawiona jest jakby tych efektów. Tym samym wygląda ciut jak głowa ze zdjęcia przyczepiona do rysunku. To dość delikatny efekt, ale próbuję ubrać w słowa jak najdokładniej to, co widzę.

Podoba mi się makijaż.
    Podoba mi się strój.
    Podoba mi się światło.
    Podoba mi się obróbka.
    Podoba mi się podkreślenie i pokazanie oczu, bardzo dobre pochylenie głowy. Idealna mina i stalowy wzrok.

Domyślnie

Zdjęcie mi się podoba bardzo fajny pomysł, jednak mam małą uwagę co do stylizacji . Otóż jeśli już ma to być stylizacja na Joanne d'Arc to powinieneś o wszystko zadbać miecz który trzyma modelka nie jest z epoki kiedy to żyła Joasia jest to miecz wikingów ale to tylko taki mały szczegół
    pozdrawiam
    Nikon D700|N 35 f.2/D |N 50 f.1.8/D|N 85 f.1.8/D|SB 700|Prinzflex 135 f 2.8|Pentacon 50 f 1.8|Helios 44m 58/2|Zenit TTL|Praktica MTL 3|

Domyślnie

Przywieź tą modelke ze stylizacją do Kraka lub okolice to zrobimy razem jakąś plenerową fotorozpierduche

Domyślnie

@ULTOR - wybacz niedociagniecie to nie ja stylizowalem, ale nawet gdybym to robil to w moim wypadku rozroznianie mieczy polega na tym ze potrafie odroznic miecz od siekiery :P

@S4INT - pomysle pomoysle. Zbieram sie od dawna na wyjazd do Krakowa. Let's be in touch...

Domyślnie

Dla mnie genialne zdjęcia : )
    Masz może jeszcze z tej serii ?
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

piszesz o dwoch kolejnych, a pierwsze wcielo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    wybacz sote, zapomnialem i zmienilem sciezki na FTPie
    wybaczam

faktycznie - przyjemne zdjecie