Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: fotobank

Ania_B
    Gość

Question fotobank

witam wszystkich,
    pytanie jest następujące jaki fotobank byście polecali do zgrywania i przeglądania zdjęć z D80 /jeśli to możliwe to RAWów/ z w miarę dużym LCD
    od razu się usprawiedliwiam że przeglądałam wcześniejsze posty ale większość z nich dotyczyła bardziej databanków /tylko ściąganie zdjęć z aparatu bez możliwość ich przeglądania/
    dzięki za pomoc
    pozdrawiam.

Domyślnie

Rzadko który databank pracuje poprawnie na NEFach. Z tego co wiem, ludzie radzą sobie robiąć w RAW+JPEG i po prostu przeglądają JPEGi.
    D70s. Ot tak, po prostu.

Ania_B
    Gość

Domyślnie

ok to skoro nie ma takiego który czyta RAW to czy możesz mi polecić taki który czyta JPEGi i można na nim przejrzeć zdjęcia?

Domyślnie

Co do DB czytających RAWy: nie wiem, czy nikonowski jest jeszcze produkowany, ale jak nie, to może któryś Epson, było o nim trochę na forum...
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Ania_B
    Gość

Domyślnie niezrozumienie

chyba się nie zrozumieliśmy..nie chodzi mi o soft tylko o jakieś przenośne urządzonko /ale coś mniejszego od laptopa../ na którym można przeglądać zdjęcia
    pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

ale do tego musiała byś kupić jeszcze przejściówkę cf>sd
    http://twojepc.pl/news_zdjecie.php?news03/5037_2.jpg

Ania_B
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba_eM Zobacz posta
    Co do DB czytających RAWy: nie wiem, czy nikonowski jest jeszcze produkowany, ale jak nie, to może któryś Epson, było o nim trochę na forum...
    czytałam o tych epsonach no i faktycznie na zdjęciach wyglądają ok ale jak w rzeczywistości się sprawują? czy ktoś to ma i może z czystym sumieniem polecić? albo znacie miejsce w okolicach warszawy gdzie można taki sprzęt zobaczyć na własne oczy bo jak ja sama chodziłam po sklepach to nigdzie nie mogłam tego epsona znaleźć...trochę to kosztuje więc jak mam już tyle wydać to chciałabym żeby to naprawdę się dobrze sprawowało tzn nie było żadnych problemów z kompatybilnością z d80, i bateria starczała w miarę na długo przy przeglądaniu...któryś z modelów espona wiedzie pod tym względem prym? czy też różnią się głównie wielkością lcd, dysku i designem? a może znacie coś jeszcze innego w stylu epsona ale ciutek tańsze..?

Ania_B
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmips Zobacz posta
    cenowo to bardziej mnie przekonuje epson...czy to urządzonko nikonowskie jest pod jakimś względem lepsze? czy tylko chodzi o znaczek..no i ta przejściówka.. czy napewno z wszystkimi kartami to działa ok czy nagle mi nie padnie w trakcie zgrywania i będę miała połowę zdjęć bo reszta się ulotniła pytam bo pierwszy raz widzę tego typu rozwiązanie..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów