Szukaj
Wiesz...to na zachod nie wygląda. w jakim trybie robiłes "A"? Nie mogleś przejść na manual i troche "podjarac" kolory ?Ale jak to mówią - z gówna bata nie ulepisz, wiec i z takiego zachodu nic nie mogłeś uzyskać.
Zachodu rzeczywiście tu mało.Ale widoczek naprawdę ładny![]()
Zachodu może byćWIECEJ, kwestia swojej wizji; TMB przesadziłeś ciut z tym komentarzem...
NIKON
Niestety słońce pojawiło się na chwilę między chmurami a horyzontem, więc nie świeciło już za mocno. Poza tym oprócz połowy wyspy reszta była w cieniu. Na szczęście mam na tyle blisko do tej miejscówki, że na pewno jeszcze tam będę tej jesieni. A na razie zobaczę, czy czegoś nie zmajstruję z pozostałych kadrów, które wczoraj przywiozłem.
@TMB: Tak, 90% zdjęć robię w A, i ewentualnie wprowadzam korekty kompensacją ekspozycji. Nie wiem, jak przejście na M by wpłynęło na jaskrawość kolorów - chyba tylko na jasność ogólną? Popraw mnie jeśli się mylę.
@Radek: No, tak ciepło to nie byłoAle to ciekawe podejście, jak dla mnie "za bardzo" ale jako wskazanie kierunku inspirujące
Odezwę się na PW.
Creep, obejdź ten staw dookoła. Jest kilka jeszcze lepszych miejscówek z widokiem na "Gołą Zośkę", niż ta z której strzelałeś. Wybrałeś tą najłatwiejszą
Jesienią park w Falentach jest nieprawdopodobnie kolorowy. Gdyby zdarzył się pogodny dzień, koniecznie statyw i do końca października jest raj landszafciarzy.
A propos zdjecia. Zachody słońca są tam zdecydowanie bardziej spektakularne. Albo za wcześnie robiłeś zdjęcie, albo za długi czas ekspozycji.
Ostatnio edytowane przez mirekkania ; 09-10-2011 o 22:10
Krzysiek, moim zdaniem jest po prostu dobrze, poprawnie. Kadr na plus. Następnym razem będzie na pewno lepiej... ale przekonam Cię tym razem do Modlina :P
Skontaktuj się z nami