Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Exclamation Pytanie odnośnie honorarium

Witam! Mam mały dylemat bardzo proszę o pomoc bo zależy mi bardzo na tym zleceniu. Mianowicie koncern samochodowy potrzebuje ok 50 zdjęć nowego auta. Zdjęcia maja być później wykorzystywane w prasie i internecie. jak wspomniałam nie miałam takiego zlecenia wcześniej jakie są stawki w takich zleceniach???

Domyślnie

Za mało informacji podajesz. Czy mały obrazek, średni format? Czy obrabiasz zdjęcie czy tylko fotografujesz? Kto przygotowuje samochody? Czy jesteś tylko wykonawcą, producent sesji ustala gdzie ma być sesja i jak ma wyglądać zdjęcie?
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

60 obrobionych zdjec, przekazanych cyfrowo w wysokiej rozdzielczosci, jedno auto, jeden dzien zdjeciowy w plenerze w kilku widokowych miejscach na trasie dlugosci ok 100 km. auto do mojej dyspozycji ale ja musze je przygotowac.
    Zdjecia z pelnymi prawami do nieograniczonego wykorzystania w prasie i internecie. Beda one po prostu przekazywane dziennikarzom i uzywane przez nich dowolnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kromka Zobacz posta
    Zdjecia z pelnymi prawami do nieograniczonego wykorzystania w prasie i internecie. Beda one po prostu przekazywane dziennikarzom i uzywane przez nich dowolnie.
    To jest podstawa do krzyknięcia naprawdę wysokiej stawki.

PS.
    A możesz napisać co to za koncern?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

minimum 100zł od ujęcia... Niżej nie warto schodzić nawet...

Domyślnie

Zastanów się ile czasu Ci to zajmie, auto musisz przygotować, więc pewnie z godzinę-dwie na to poświęcisz, do tego jeśli masz nim później gdzieś pojechać na kolejne ujęcia to po każdym przejeździe trzeba będzie coś poprawiać, więc znów pół godziny, do tego musisz jeszcze swój sprzęt obsługiwać (bez dwóch pomocników, może być ciężko).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    minimum 100zł od ujęcia... Niżej nie warto schodzić nawet...
    Chyba zapomniałeś o dwóch zerach. Koleżanka nie miała na myśli firmy produkującej resorówki.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Witam,
    I jak cenowo to wyszło, sam jestem ciekaw, z czystej ciekawości, żeby nie było że konkurencją jestem.

Domyślnie

1 - przygotowanie samochodu do zdjęć nie odbywa sie tylko na początku - żeby mieć wolną głowę musisz mieć przynajmniej 1 osobę (lepiej 2) "pomoc na planie" - ściera,płyny i papierowe ręczniki ircha itd.
    2 - kogoś do światła
    3 - paliwo
    4 - ubezpieczenie
    5 - drivera (chyba ze sam będziesz latał od aparatu do samochodu (idiotyczne)
    tych ludzi musisz opłacić
    wyłączność
    stawiam na stawkę 1000-2000zł za ujęcie
    Chyba że chcą po taniości polecieć - 300 zł za ujęcie (ale to według mnie idiotyczna suma)

Domyślnie

nie bardzo mogę powiedzieć jaki koncern ale wielkości VW

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów