Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Pro Show Gold - problem z ostrością

Witam,

Straciłam już cierpliwość, więc jeśli ktoś może mi pomóc to będę ogromnie wdzięczna.

Problem : robię prezentację w ProShow Gold i chciałabym to zrobić tak by można to było puścić sobie w DVD na TV, ale mam taki problem, że moje zdjęcia są mega nieostre w TV. Już próbowałam chyba wszystkiego, ale dalej to samo.

Jakie powinny być ustawienia by dało się to oglądać ?
    Pozdrawiam
    Karina

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spróbuj tak: http://www.proshowenthusiasts.com/vi...hp?f=9&t=17146

Kwestia leży w kodeku i odpowiedniej rozdzielczości.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jeżeli chodzi o zrobienie standardowej płyty DVD to z mojego doświadczenia i po paru eksperymentach robię tak:
    Przed zaimportowaniem do Pro Show Gold zdjęcia zmniejszam/kadruję (na PAL 720x576 lub niekiedy na troszkę większy wymiar) i wyostrzam w PS, ponieważ jakość jest lepsza, niż gdy się pozostawi to do zrobienia „z automatu” w Pro Show Gold. Następnie prezentację wyrzucam z Pro Show Gold jako MPEG2 gdyż ten wychodzi z PSG dobrej jakości a dopiero z MPEG2 robię DVD w innym programie. Ja akurat robię to w NERO VISION (bo taki mam, choć na pewno są lepsze).
    Jeżeli odtwarzacz radzi sobie z plikiem MPEG2 to drugi etap nie jest konieczny chyba że chcemy mieć menu i rozdziały.
    No i trzeba pamiętać że filmik DVD ma rozdzielczość jaką ma i na dużych telewizorach z dużą rozdzielczością żylety nie będzie....
    Dziwne że Pro Show Gold generuje MPEG2 ładnej jakości a bezpośrednio generowane DVD jest powiedzmy takie sobie...

Domyślnie

a ja po wielu bojach -nieraz udanych- zacząłem produkować w HD.
    Gdybym miał powiedzieć, że problem prysł popełniłbym duuuuży nietakt
    naprawdę polecam
    ff

Domyślnie

Ale co..Robisz prezentację zdjęc w Pro Show w jakości HD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlods Zobacz posta
    Ale co..Robisz prezentację zdjęc w Pro Show w jakości HD
    też się podłączę pod pytanie
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

GoOrange
    W HD 1080p, na zajefajnym TV jest jakaś masakra. Po prostu ideał! Aczkolwiek to o czym mówię dot. pliku odtwarzanego z USB telewizora.

Zdaje się że w HD to opcja tylko do zgrania na blu-ray bo i pojemność nie mała.
    Jak jest możliwość zgrania na dysku twardym w hd lub na DVD ( wątpie ) to podpowiedz ?
    Ostatnio edytowane przez Robik ; 21-10-2011 o 19:00
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KarinaS Zobacz posta
    Witam,

Straciłam już cierpliwość, więc jeśli ktoś może mi pomóc to będę ogromnie wdzięczna.

Problem : robię prezentację w ProShow Gold i chciałabym to zrobić tak by można to było puścić sobie w DVD na TV, ale mam taki problem, że moje zdjęcia są mega nieostre w TV. Już próbowałam chyba wszystkiego, ale dalej to samo.

Jakie powinny być ustawienia by dało się to oglądać ?
    ustaw sobie wszysko tak i powinno być ok

http://imageshack.us/photo/my-images...znazwy1hu.jpg/

sorry, piszesz o dvd a to co podalem to dotyczy ustawień EXE...
    ale podeśli mi kilka zdjęć to sprawdzę je u siebie.
    Ostatnio edytowane przez Martines ; 21-10-2011 o 12:46

Domyślnie

W HD 1080p, na zajefajnym TV jest jakaś masakra. Po prostu ideał! Aczkolwiek to o czym mówię dot. pliku odtwarzanego z USB telewizora.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To w końcu, masakra, czy ideał?

Zdecyduj się bo powyższa wypowiedź jest co najmniej dość dziwna, żeby nie powiedzieć więcej.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów