Jakbym miał się czepiać, to drugi plan ciut za ostry. Jego lekkie rozmycie dodałoby perspektywy w stosunku do ostrego pierwszego. A zdjęcie przyjemne.
Szukaj
Jakbym miał się czepiać, to drugi plan ciut za ostry. Jego lekkie rozmycie dodałoby perspektywy w stosunku do ostrego pierwszego. A zdjęcie przyjemne.
Wybacz Autorze, że wrzucę ten komentarz! Komentuję tylko zdjęcia, które mnie ujęły swoim wyrazem. Miejsce pokazane przez Ciebie jest urokliwe. Jak już wybrałeś taki kadr (do mnie przemawiałby bardziej pion z taką wagą kamieni u dołu, albo w poziomie z okrojoną wersją kamieni z dołu) powinieneś bardziej uważać na efekty swojej obróbki. Zwróć uwagę na wszystkie kamienie w wodzie (obrysy- kontakt z wodą). Przez to zdjęcie dla mnie jest strasznie nienaturalne, ale potencjał w zdjęciu bardzo dobry.![]()
Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka
Z tym akurat nie bardzo mogę się zgodzić. Nie tak dawno miałem okazję utrwalić na karcie kilka kadrów z kamieniami w wodzie jako element wprowadzający. I podobnie jak u Mirka obwódki się pojawiły. Nie mówię tu o elementach, które pojawiają się podczas obróbki.
Z drugiej strony patrząc, czy przeszkadzają one w tak istotny sposób w prawidłowym odbiorze zdjęcia, hmm... .
Moim skromnym zdaniem chyba nie.
No faktycznie czysto i przejrzyscie - poprosze lekcje z takiego ostrzenia
Sam kadr uklepany mz - motywy znane,jakkolwiek b dobre wykonanie
Trochę mało światła,szczególnie tam gdzie tęcza,ale podoba mi się.![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Fajnie jest, tak spokojnie i delikatnie podane.
Faktycznie może ciut więcej światła pokazać nie byłoby złym posunięciem.
Jako, że czepialski jestem, to jeszcze wtrące swoje trzy grosze.
Myślę, że warto trochę bardziej selektywnie wyostrzyć pierwszoplanowe kamerdolce i trochę na nich pojeździć krzywymi, poziomami, kontrastami. Chodzi o to, aby ciut więcej przestrzenności złapały.
Więcej nie piszę, bo mnie jako gbura i zarozumialca odbierzesz.
Zdjęcie fajowe i już.
Ja bym podostrzył delikatnie pierwszy plan ale to dosłownie szczypnął. Ewentualnie jak pisze Newry. Poza tym estetycznie, spokojnie, kojąco.
A ja bym dał kamieniom więcej oddechu u dołu, odrobinę więcej. I byłoby cacuszko![]()
Skontaktuj się z nami