Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
stig, wiem... ale osobiście na zdjęciu modelki mogłabym poczuć się lekko nieswojo widząc jak bardzo musiałam być zmieniona, aby zdjęcie było dobreMagia PS jest niesamowita i wymaga ogromu pracy, wiedzy i umiejętności i jest też dedykowana odpowiedniemu "odbiorcy". Gdyby ta dziewczyna przyszła do mnie na sesyjkę portretową poszłabym raczej w taki delikatny retusz niż w całkowitą zmianę i zrobienie z niej tap madl...
Jakby przyszła do ciebie na sesję, to nie powiedziała byś jej najpierw żeby się uczesała, nie powiedziała byś jej żeby starannie zrobiła make up i nie ustawiłabyś światła tak żeby wyglądała jak najlepiej?
Mam wrazenie, ze umknely Ci pozostale cele fotografii… Fotografowanie twarzy, nie zawsze ma na celu portretowanie osoby, ktora przed tym obiektywem sie znajduje… Model/modelka, w wielu zastosowaniach sa jedynie przedmiotem na zdjeciu, a nie przedmiotem zdjecia. Wiem, ze moze to brzmiec nieco pokretnie, ale takie sa realia.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skinny, zapewne bym to zasugerowała
Stig, masz rację... na szczęście nie muszę się w te realia wpasowywać![]()
Szybka zabawa z tym zdjęciem nie miała na celu umniejszenia umiejętności fotografa, który je udostępnił i tak doskonale przerobił- nigdy w życiu! Czytając post ściągnęłam sobie plik i postanowiłam chwilkę się pobawić. A że efekt przy pomocy prostego presecika uważam za całkiem całkiem to pomyślałam, że się tym podzielę. Ot i tyleMoże komuś się przyda.
Może dlatego, że wykonałeś na niej operację plastyczną ?
Nie mówię, że nie jest to ok, ale umówmy się- na tych zdjęciach są dwie, całkowicie różne osoby.
Ja nie mówię o mojej obróbce, tylko o konkretnych rzeczach - o świetle, fryzurze, make upie.
za możliwością ugładzenia włosów, domalowania make-up'u czy korygowania oświetlenia jestem całą sobą.
Wyszczuplanie nosa, zmiana kształtu twarzy, sylwetki (poza drobiazgami) to już według mnie o krok za daleko...
Skontaktuj się z nami