Close

Strona 27 z 30 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Ania:. Zobacz posta
    Plamy na cerze (pod okiem i na brodzie) – nadal wiodoczne. Wlosy nietkniete i nos nadal jak kartofel… Retusz takiego zdjecia, to nie jest 10 minut jakimis tam presecikami w LR, tylko powazniejsza dlubanina w Photoshopie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig, wiem... ale osobiście na zdjęciu modelki mogłabym poczuć się lekko nieswojo widząc jak bardzo musiałam być zmieniona, aby zdjęcie było dobre Magia PS jest niesamowita i wymaga ogromu pracy, wiedzy i umiejętności i jest też dedykowana odpowiedniemu "odbiorcy". Gdyby ta dziewczyna przyszła do mnie na sesyjkę portretową poszłabym raczej w taki delikatny retusz niż w całkowitą zmianę i zrobienie z niej tap madl...

Domyślnie

Jakby przyszła do ciebie na sesję, to nie powiedziała byś jej najpierw żeby się uczesała, nie powiedziała byś jej żeby starannie zrobiła make up i nie ustawiłabyś światła tak żeby wyglądała jak najlepiej?

Domyślnie

stig, wiem... ale osobiście na zdjęciu modelki mogłabym poczuć się lekko nieswojo widząc jak bardzo musiałam być zmieniona, aby zdjęcie było dobre […] Gdyby ta dziewczyna przyszła do mnie na sesyjkę portretową poszłabym raczej w taki delikatny retusz niż w całkowitą zmianę i zrobienie z niej tap madl...
    Mam wrazenie, ze umknely Ci pozostale cele fotografii… Fotografowanie twarzy, nie zawsze ma na celu portretowanie osoby, ktora przed tym obiektywem sie znajduje… Model/modelka, w wielu zastosowaniach sa jedynie przedmiotem na zdjeciu, a nie przedmiotem zdjecia. Wiem, ze moze to brzmiec nieco pokretnie, ale takie sa realia.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Skinny, zapewne bym to zasugerowała
    Stig, masz rację... na szczęście nie muszę się w te realia wpasowywać
    Szybka zabawa z tym zdjęciem nie miała na celu umniejszenia umiejętności fotografa, który je udostępnił i tak doskonale przerobił- nigdy w życiu! Czytając post ściągnęłam sobie plik i postanowiłam chwilkę się pobawić. A że efekt przy pomocy prostego presecika uważam za całkiem całkiem to pomyślałam, że się tym podzielę. Ot i tyle Może komuś się przyda.

Domyślnie

Skinny, zapewne bym to zasugerowała
    W takim razie nie rozumiem, czemu zrobienie tego przed naciśnięciem spustu jest ok, a po już nie.

Domyślnie

Może dlatego, że wykonałeś na niej operację plastyczną ?
    Nie mówię, że nie jest to ok, ale umówmy się- na tych zdjęciach są dwie, całkowicie różne osoby.

Domyślnie

Ja nie mówię o mojej obróbce, tylko o konkretnych rzeczach - o świetle, fryzurze, make upie.

Domyślnie

za możliwością ugładzenia włosów, domalowania make-up'u czy korygowania oświetlenia jestem całą sobą.
    Wyszczuplanie nosa, zmiana kształtu twarzy, sylwetki (poza drobiazgami ) to już według mnie o krok za daleko...

Strona 27 z 30 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów