Close

Strona 2 z 30 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Ja już subskrybuję
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Wątek został przeniesiony do działu "W trakcie obróbki".
    Od teraz proszę o zamieszczanie podobnych wątków w tym dziale forum.

Z góry dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 06-10-2011 o 16:59
    Jacek

Domyślnie

Tak więc wątek jest już otwarty, zapraszam wszystkich do uczestniczenia w nim

Domyślnie

O! Fajnie, że się udało. Szczerze mówiąc, troszkę byłem zawiedziony propozycją zamknięcia tematu. Nie zgadzam się do końca, że jest to to samo co zdjęcia w trakcie obróbki, gdzie osoby proszą o pomoc lub szukają inspiracji dla swoich zdjęć. Tutaj przecież celem jest podzieleniem się informacją co z czego i jak można zrobić...

Podsumowując - cieszę się
    "Jest sztuką widzenie rzeczy niewidzialnych." Jonathan Swift

Oszczędny w słowach Awatar Garos
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

Świetna robota,bardzo mi się podoba.Muszę popróbować,ale nie będzie łatwo. Jak długo zajmuje Tobie obróbka zdjęcia ?
    Nikon D300 + kilka weków
    www.fotokadry.wordpress.com

Domyślnie

Zależy od zdjęcia i od tego co chcę z nim zrobić, to ostatnie z tym budynkiem to około 2h przy tym siedziałem.

Domyślnie

świetny temat szykuje się kopalnia wiedzy
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

5.

1. Wykonanie 3-4 ujęć przedmiotu w namiocie bezcieniowym z róźnym ustawieniem oświetlenia.
    2. Połączenie w warstwach w Photoshopie zdjęć z różnym oświetleniem w całość.
    3. Usunięcie brudów i niedoskonałości za pomocą stempla i pędzla korygującego.
    4. Wycięcie przedmiotu i wstawienie na nowe tło.
    5. Wziększenie kontrastu za pomocą krzywych. Zmniejszenie nasycenia kolorów.

P.S zapraszam chętnych do pokazywania swoich Before After

Domyślnie

Kolejna fajna praca z cennym opisem

Cytat Zamieszczone przez Seeth Zobacz posta
    5.

P.S zapraszam chętnych do pokazywania swoich Before After
    po twoich zdjęciach i pokazie umiejętności PS, większości pewnie ciężko coś pokazać by zachować podobny poziom :P Dlatego ja by ośmielić kolegów wstawię zwykłe zdjęcie z opisem bo i takie może komuś się przyda

6.

1. Zdjęcie zrobione pod słońce nieudolnie od boku błyśnięte sb-900 bez dyfuzorów żadnych
    2. w ACR dopasowanie ogólnej jasności, kontrastu, nasycenia
    3. przejście do PS i ponowne otworzenie zdjęcia w ACR w celu rozjaśnienia twarzy
    4. skadrowanie zdjęcia
    5. powrót do PS zabawa krzywymi w celu uzyskania lekkiego ala crossu + jeszcze dodanie niebieskawej warstwy i próby różnego jej mieszania oraz krycia tak by efekt był zadowalający
    6. jeszcze dopasowanie kontrastu na krzywych
    7. dodanie winiety
    8. mam nadzieje, że się nie zbłaźniłem
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Tworas Bardzo fajnie O to właśnie chodzi, mam nadzieję że coraz więcej osób weźmie udział w tym wątku.

Strona 2 z 30 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów