Ja już subskrybuję![]()
Szukaj
Ja już subskrybuję![]()
Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę
Wątek został przeniesiony do działu "W trakcie obróbki".
Od teraz proszę o zamieszczanie podobnych wątków w tym dziale forum.
Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowane przez JK ; 06-10-2011 o 16:59
Jacek
Tak więc wątek jest już otwarty, zapraszam wszystkich do uczestniczenia w nim![]()
O! Fajnie, że się udało. Szczerze mówiąc, troszkę byłem zawiedziony propozycją zamknięcia tematu. Nie zgadzam się do końca, że jest to to samo co zdjęcia w trakcie obróbki, gdzie osoby proszą o pomoc lub szukają inspiracji dla swoich zdjęć. Tutaj przecież celem jest podzieleniem się informacją co z czego i jak można zrobić...
Podsumowując - cieszę się![]()
"Jest sztuką widzenie rzeczy niewidzialnych." Jonathan Swift
Świetna robota,bardzo mi się podoba.Muszę popróbować,ale nie będzie łatwo. Jak długo zajmuje Tobie obróbka zdjęcia ?
Zależy od zdjęcia i od tego co chcę z nim zrobić, to ostatnie z tym budynkiem to około 2h przy tym siedziałem.
świetny tematszykuje się kopalnia wiedzy
![]()
D780|17-35|35|50|85
5.
1. Wykonanie 3-4 ujęć przedmiotu w namiocie bezcieniowym z róźnym ustawieniem oświetlenia.
2. Połączenie w warstwach w Photoshopie zdjęć z różnym oświetleniem w całość.
3. Usunięcie brudów i niedoskonałości za pomocą stempla i pędzla korygującego.
4. Wycięcie przedmiotu i wstawienie na nowe tło.
5. Wziększenie kontrastu za pomocą krzywych. Zmniejszenie nasycenia kolorów.
P.S zapraszam chętnych do pokazywania swoich Before After![]()
Kolejna fajna praca z cennym opisem
po twoich zdjęciach i pokazie umiejętności PS, większości pewnie ciężko coś pokazać by zachować podobny poziom :PDlatego ja by ośmielić kolegów wstawię zwykłe zdjęcie z opisem bo i takie może komuś się przyda
6.
1. Zdjęcie zrobione pod słońce nieudolnie od boku błyśnięte sb-900 bez dyfuzorów żadnych
2. w ACR dopasowanie ogólnej jasności, kontrastu, nasycenia
3. przejście do PS i ponowne otworzenie zdjęcia w ACR w celu rozjaśnienia twarzy
4. skadrowanie zdjęcia
5. powrót do PS zabawa krzywymi w celu uzyskania lekkiego ala crossu + jeszcze dodanie niebieskawej warstwy i próby różnego jej mieszania oraz krycia tak by efekt był zadowalający
6. jeszcze dopasowanie kontrastu na krzywych
7. dodanie winiety
8. mam nadzieje, że się nie zbłaźniłem![]()
D780|17-35|35|50|85
Tworas Bardzo fajnieO to właśnie chodzi, mam nadzieję że coraz więcej osób weźmie udział w tym wątku.
Skontaktuj się z nami