Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jagoda

Domyślnie Jagoda

Witam.
    W sumie to moja pierwsza sesja, ponieważ zwykle siedzę w reportażu i w związku z tym proszę o konstruktywną krytykę

D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

już po dwóch pierwszych miałam pisać "ale ciemno"... po dotarciu do bonusa tylko się uśmiechnęłam :P

Domyślnie

Jak dla mnie zbyt centralnie i za ciemno

Domyślnie

Dodatkowo na wszystkich modelka ma tak samo ulozone usta

Domyślnie

A że tak zapytam 3. i 4. też za ciemne Waszym zdaniem? Pytam serio. I ogółem zdjęcia są do przyjęcia czy niekoniecznie?
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

3 ciemne.
    2 bym nie wyrzucała, ale jest do poprawki

Domyślnie

najlepsze nr 2, ujęcie od dołu pasuje do jej zanaczonej lini brody i fajnie że nie patrzy w obiektyw, lekkie przechylenie również na plusa, drażni mnie pacha wycelowana w obiektyw, lepiej byłoby skierować pachę w bok.
    3 i 4 trochę sztuczne, nieciekawa mimika, modelka jest początkująca potrzebuje wskazówek jak pozować, np ręce symetrycznie na tej samej wysokośc żadko wyglądają ciekawie
    nr 5 lepsze by było z profilu bo i tak nie widać wyrazu twarzy

Domyślnie

1.
    Za dużo góry zostawiłeś. Głowa w środku pionowego kadru, to coś czego raczej trzeba unikać. Linie przechodzące przez części ciała (w tym przypadku głowa) też psują zdjęcie. Jest trochę za ciemno.

2.
    Fajny kadr. Bardzo ładnie nity wyszły. Brakuje mi tylko trochę światła

3.
    Gdybyś przesunął dziewczynę na prawo miałbyś mniej centralny kadr i było by znacznie lepiej. Brakło mi też kapinkę światła.

4.
    Światło ok. Za dużo góry. Rozstawione ręce jakoś poszerzyły ramiona. Znów lewy profil. Widziałbym to En face.

5.
    Jeśli już pokazywać obrys ciała to w jakiejś przyjemniejszej pozie. Tutaj zabrakło ręki z prawej strony zdjęcia. Za dużo światła poszło na postać - powinna być zupełnie czarna.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

dwójka najlepsza moim zdaniem. jedynka - za dużo tła u góry, szkoda ze tak dziwnie skadrowane. poza tym.. modelka wygląda nieatrakcyjnie na reszcie zdjęć, dziwna mimika, ta fryzura zdecydowanie jej nie odpowiada.

Uprawnienia umieszczania postów