Wiem, że w zasadzie temat kwalifikuje się do innego działu forum, ale zaryzykuję tutaj, bo chyba zaglądalnośc większa, a mi troszku na czasie zależy. Gdyby moderatorzy doszli do wniosku, że jakoś drastycznie naruszyłem regulamin, to proszę o przeniesienie wątku. A karę zniosę dzielnie.
Ale do rzeczy. Rozglądam się za czymś w rodzaju prostego komunikatora w rodzaju GG, ale żeby działał w sieci lokalnej. W sensie stawiam sobie swój serwer w LANie, w każdym komputerze instaluję klienta itd. No takie GG, ale własne. I żeby klient nie był rozbudowany o pierdylion funkcji, których się nie używa. Tylko podstawowe rzeczy. Napisać wiadomość, puścić linka, może obrazek, i to wszystko. A, jakaś rozmowa grupowa, możliwośc puszczenia wiadomości do wszystkich użytkowników na raz, że np. za chwilę będę restartował serwer, nich każdy zakończy swoje sesje (teraz musze do każdego z osobna dzwonić albo leźć osobiście. Mam kilkanaście komputerów rozproszonych po firmie i czasem żeby ludzie mogli sobie jakąś wiadomość przesłać między sobą, to albo maile piszą, albo literują adres strony przez telefon. Tego rodzaju programów jest cała masa, ale trochę nie mam czasu po kolei ich instalować i testować. Więc może ktoś z Was czegoś takiego używa i mógłby coś polecić? Preferowałbym coś opartego o architekturę klient-serwer. Najlepiej jakiś freeware lub coś do kupienia za rozsądne pieniądze.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami