Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Gramvousa

Domyślnie Gramvousa

Widok z wyspy Imeri Gramvousa w stronę Laguny Balos (Kreta). Na wyspie znajduje się pochodząca z XVI wieku twierdza wenecka, która przez długie lata była schronieniem dla piratów, dlatego często nazywana jest ona Wyspą Piratów.

Ech (że się tak wyżalę), do dzisiaj nie mogę przeboleć, że pojechałem na urlop tylko ze starą puszką i kit'em ...bardzo brakowało mi czegoś szerokiego i statywu (wieczorami). Cóż w przyszłości każde miejsce będę musiał odwiedzać dwa razy: raz turystycznie z kimś bliskim, i kolejny raz z aparatem w celu wyżycia się w sposób fotograficzny. ;]

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez everyman ; 04-10-2011 o 23:10

Domyślnie

Bardzo ładne kadry i kolorystycznie kompozycja również bardzo przyjemna w odbiorze. Minimalnie są tylko niedociągnięcia horyzontalne: jedynka leci troszkę w prawo, a dwójka w lewo. Na jedynce brakuje mi troszę oddechu - więcej góry. Na jedynce jest też widoczne lekkie wybrzuszenie - zdjęcia robione rybką?
    Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka

Domyślnie

Bardziej jestem za dwójką. Fajne miejsce.

Domyślnie

Zdjęcia pokazują ciekawe miejsce, które kolorystycznie miało chyba więcej uroku. MZ niepotrzebnie dodawałeś winietę. Nic nie wniosła, a zaciemniła atrakcyjne szczegóły barw i struktur.
    NIKON

Domyślnie

Do kolorow nie mam nic, zdjecia mi sie bardzo podobaja.......to sa miejscowki na wspaniale TOPowe zdjecia, nie podoba mi sie zaciemnienie nieba juz nie!

Domyślnie

barbi: Dzięki. Horyzont wyprostuję. Nieco więcej oddechu mam chyba na pionowym kadrze z tego miejsca - właśnie dlatego brakowało mi czegoś szerszego (a dołu bardziej ciąć już nie chciałem). Fotki były robione Tamronem 17-50mm (podpiętym do D300), tylko ten zestaw miałem ze sobą podczas wyjazdu.

żółty: Można by tam spędzić cały dzień na zdjęciach i jeszcze by było mało... ja miałem tylko dwie godziny (tyle stał statek) z czego większość poświęciłem na zwiedzanie w tempie spacerowym.

Radek_1: W oryginale (tzn bez obróbki) wyglądało to tak: http://img269.imageshack.us/img269/3...vousa01org.jpg ...i jakoś mnie naszło, żeby nadać nieco mrocznego klimatu. Początkowo chciałem zrobić b&w, ostatecznie wydłubałem to co zaprezentowałem, ale pewnie kiedyś jeszcze zrobię ze trzy różne wersje kolorystyczne. Do winiet natomiast mam ostatnio zboczenie - za jakiś czas mi przejdzie.

Greg77: Chyba rzeczywiście przesadziłem z przyciemnieniem, ale jak już wspomniałem: starałem się nadać cięższego, "pirackiego" klimatu.

Domyślnie

Brak mi światła i dobrego koloru..
    Miejsce super.

http://imageshack.us/photo/my-images...amvousa02.jpg/
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Bardzo dobry kierunek pokazal nam kolega Andrzej.....jedynie niebo wciaz za ciemne

Domyślnie

2 swietna z tym wrakiem...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Znowu zaglądnęłam na ten wątek, i ... dalej podtrzymuję moją opcję. Kolorów w żadnym razie bym nie ruszała, są przekonowujące w odbiorze.
    Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka

Uprawnienia umieszczania postów