Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kati i Rafi

Domyślnie Kati i Rafi

Kilka klatek ze ślubu znajomych. Chciałbym zaznaczyć, że nie byłem tam jako fotograf ale jako gość Wiec Para Młoda dostanie lepsze foty!

Bardzo proszę o ocenę i cenne porady na przyszłość. Dodam, że to mój pierwszy ślub i chciałbym, żeby każdy następny był lepszy!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

BONUS

N + 99% do nauki

Domyślnie

Prosiak okropnie wystraszony jakiś, co najmniej jakby go chcieli zjeść

A tak serio, widać nieco błędów w ostrości, naświetleniu, które sugerują jeszcze niepełną znajomość puszki (mogę się mylić), ale wydaje mi sie że chwilami gubiłeś nastawy aparatu, w ferworze walki
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pilon Zobacz posta
    A tak serio, widać nieco błędów w ostrości, naświetleniu, które sugerują jeszcze niepełną znajomość puszki (mogę się mylić), ale wydaje mi sie że chwilami gubiłeś nastawy aparatu, w ferworze walki
    Zgadza się To moje pierwsze lustro i robię nim dopiero niecałe 3 miesiące...
    No ale, żeby się nauczyć to trzeba robić, robić i jeszcze raz robić...sama wiedza niestety nie wystarcza:/
    N + 99% do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koma999 Zobacz posta
    ...
    Dodam, że to mój pierwszy ślub i chciałbym, żeby każdy następny był lepszy!
    ...
    ... no, to już jest bezczelność i arogancja
    Fotki ładne. Podobają się. Jedynka fajna.
    Dodatkowo sugestia idzie w kierunku trzymania się jednakowej kolorystyki /odcienia/
    zdjęć. Obecne mienią się zestawem barw, oddzielnym prawie dla każdego ujęcia.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Z tego co widać to główny fotograf walił po oczach lampą na wprost i miał nieregulaminowe dla niektórych duchownych buty Kościół mega-jasny, dobrze że Ty nie błyskałeś w kościele... Wiadomo że sporo rzeczy można wytknąć...ja zwrócę uwagę na jedno - przysłona zawsze otwarta na maksa w stałce nie zawsze jest dobrym pomysłem zwłaszcza jeżeli starcza światła...

Domyślnie

matko... to SE wzieli fotopstryka w butach wujka Ludwika ;D
    A tak na poważnie to ten kadr jest lepszy w twoim wykonaniu bo młodzi na zdjeciach PRO będą się świecic jak psu
    No i te cienie za nimi poezja

Troche pogubiona ostrość coś tam ucięte ale nie jest źle
    Jedynka jak dla mnie świetna troche nie ostra ale kadr i fajny strzał na młodą
    No i 2ka lepsz aniz PR który o matko walił lampą na wprost!! o zgrozo!!
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koma999 Zobacz posta
    Chciałbym zaznaczyć, że nie byłem tam jako fotograf ale jako gość Wiec Para Młoda dostanie lepsze foty!
    Tak sobie patrzę na zdjęcie nr. 2 i widzę tego głównego fotografa z lampą skierowaną na wprost. Jeśli ją odpalał, to prawdopodobnie jego zdjęcia nie będą lepsze
    Jest nadzieja, że tą swoją lampeczką jednak nie błyskał i używał jej tylko jako wspomagacz focusa.
    Edit: widzę, że ktoś mnie już wyżej wyprzedził z podobnym komentarzem
    Krzysztof Papierkowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Papier Zobacz posta
    Jest nadzieja, że tą swoją lampeczką jednak nie błyskał i używał jej tylko jako wspomagacz focusa.
    Było dokładnie jak napisałeś (w tym przypadku). W innym wspomagał się lampą ale strzelał w sufit (szczerze to też tego nie rozumiem, bo Kościół jest bardzo jasny jak zauważył kolega wyżej).
    Ogólnie moim zdaniem jest trochę gość przereklamowany...no ale ja również czekam na jego efekty
    ale z tym swoim strojem.....moim osobistym zdaniem "zaszalał".
    N + 99% do nauki

Domyślnie

Albo focus nie trybi albo popraw dioptrie w korpusie. Pomijam fakt że takie zdjęcia strzelisz kompaktem.
    Pozdrawiamn
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Uprawnienia umieszczania postów