Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie pierwsze próby...

kolejne moje próby, poproszę o każdą wskazówkę, dzięki.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Jak dla mnie to calkiem dobra proba Ze swiatlem ladnei zagrane, gorzej z kadrem. Po co tyle miejsca nad glowa? I tak patrząc po włosach, czy zdjęcie nie jest ciut przeostrzone?
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Kadr słaby - to przede wszystkim rzuca się w oczy. Dalej w kolejności jest nienaturalne światło. I błyszcząca się cera. Sztuczna mimika też na nie. Ostry cień na szyi. Winieta podkreślająca nienaturalność. Według mnie zdjęcie nie ma niestety mocnych punktów, czy zalet. No dobrze - podstawy są ok, czyli ekspozycja oraz ostrość. balans bieli też w porządku chyba. Ale to dużo za mało. Eliminuj błędy. Dodaj trochę akcji, życia, charakteru osoby może?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Kadr słaby - to przede wszystkim rzuca się w oczy. Dalej w kolejności jest nienaturalne światło. I błyszcząca się cera. Sztuczna mimika też na nie. Ostry cień na szyi. Winieta podkreślająca nienaturalność. Według mnie zdjęcie nie ma niestety mocnych punktów, czy zalet. No dobrze - podstawy są ok, czyli ekspozycja oraz ostrość. balans bieli też w porządku chyba. Ale to dużo za mało. Eliminuj błędy. Dodaj trochę akcji, życia, charakteru osoby może?
    Dzięki za wskazówki, zapytam o te światło, nienaturalne, możesz napisać coś więcej.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Do tego zdjęcia zostało powiedziane już wszystko. Próbuj dalej

Domyślnie

Ale co mam napisać? Rozkład światła w kadrze nie wygląda naturalnie. Nie ma co się rozpisywać - to i tak chyba niewiele pomoże na przyszłość. To uwaga konkretnie do tej sceny. Dziewczyna wygląda jakby mrużyła oczy przed bardzo mocnym błyskiem z lampy. Tło tonie w innej tonacji.

Uprawnienia umieszczania postów