kolejne moje próby, poproszę o każdą wskazówkę, dzięki.
Szukaj
kolejne moje próby, poproszę o każdą wskazówkę, dzięki.
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Jak dla mnie to calkiem dobra probaZe swiatlem ladnei zagrane, gorzej z kadrem. Po co tyle miejsca nad glowa?
I tak patrząc po włosach, czy zdjęcie nie jest ciut przeostrzone?
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Kadr słaby - to przede wszystkim rzuca się w oczy. Dalej w kolejności jest nienaturalne światło. I błyszcząca się cera. Sztuczna mimika też na nie. Ostry cień na szyi. Winieta podkreślająca nienaturalność. Według mnie zdjęcie nie ma niestety mocnych punktów, czy zalet. No dobrze - podstawy są ok, czyli ekspozycja oraz ostrość. balans bieli też w porządku chyba. Ale to dużo za mało. Eliminuj błędy. Dodaj trochę akcji, życia, charakteru osoby może?
Do tego zdjęcia zostało powiedziane już wszystko. Próbuj dalej
Ale co mam napisać? Rozkład światła w kadrze nie wygląda naturalnie. Nie ma co się rozpisywać - to i tak chyba niewiele pomoże na przyszłość. To uwaga konkretnie do tej sceny. Dziewczyna wygląda jakby mrużyła oczy przed bardzo mocnym błyskiem z lampy. Tło tonie w innej tonacji.
Skontaktuj się z nami