Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Przeciwwaga do boomu

Poszukuję zdroworozsądkowej i przystępnej cenowo alternatywy dla poniżej zaprezentowanej przeciwwagi produkcji Manfrotto. Szczególnie zależy mi na zachowaniu zbliżonej formy i podobnym sposobie montażu. Rozwiązania takie spotkać można przy boomach wielu producentów jednak nigdzie nie trafiłem na ofertę kupna samego ciężarka. Proszę o pomoc w tej kwestii bardziej doświadczonych kolegów

Domyślnie

napisz do fripersa albo funsports maja takie ciezarki w sprzedazy (chinczyki nie manfrotto)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trzymiasto

Domyślnie

a coś zastępczego -np: bańka 5litrow na haczyku? mam i polecam.

Domyślnie

jesli cos zastepczego to cos takiego

albo takiego

do wypelniania piaskiem

Domyślnie

Dziękuję za podpowiedzi w najbliższym czasie podpytam w sugerowanych miejscach. Jeśli chodzi o worki na piasek to mam złe doświadczenia, przerobiłem już kilka konstrukcji i słabo się u mnie sprawdziło. Natomiast ciekawą alternatywą jest wspomniana przez kolegę Akz 5 litrowa butelka, szczególnie w aspekcie ekonomi takiego rozwiązania

Domyślnie

u mnie jednak najlepiej sprawdza sie ciezarek z pierwszego linka, a w zasadzie nawet dwa
    ale jak w teren wyruszam i chce zabrac jak najmniej sprzetu to sprawdzaja sie worki (wypelniam je kamieniami lub/i piaskiem)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trzymiasto

Domyślnie

Bańke zacząłem używać gdy szukałem obciążnika... i tak mi zostało. Używam jako dodatkowy do takiego obciążnika jak na zdjęciu z tym że zacisk wymieniłem na metalowe ucho z obi za 5zł. haczyk elegancko się na nim trzyma.

Domyślnie

W ostateczności taki obciąznik mozna wykonać sobie samemu z betonu, uchwyt śrubowy do kupienia w Praktikerze.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

do tego szarego od fripersów weszło mi na luzie 4kg grochu i daje radę

Uprawnienia umieszczania postów