Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Pin-upki

Domyślnie Pin-upki

Pewnie znacie te modelki, ale tak sobie pomyślałem, że przypomnę

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

dwa ostatnie chyba najbardziej stylowe

Domyślnie

Bogactwo stylizacji i pastelowa kolorystyka na tak, natomiast rozprasza mnie światło, jakby takie świetlówkowe, równe i mocno podsufitowe, nie tworzy światłocieni... Super, ale to światło mnie kole...
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

No właśnie - światło. Taki drobiazg. Scena zalana światłem. Kojarzy się rzeczywiście z jakąś salą lekcyjną bardziej niż z przytulnym wnętrzem. Ja przewijałem zdjęcia pod koniec już w pośpiechu trochę. A to bardzo niedobrze. Napisy "foto" są paskudne, ale o to przecież chodziło organizatorom by się wybijały. Nie pasuje mi coś z kolorami do tej stylistyki również. Ale nie mogę tego uchwycić, więc zaryzykuję tylko propozycję, by wyjątkowo pokazać je w cz-b, sepii lub innej konwersji. Niby szkoda starannie dobranych barw, ale kto wie, a nuż będzie lepiej?
    No ale rozumiem, że to pokazy, czyli do autora zdjęć należą jedynie kadry, momenty i obróbka. Tu jest w porządku.

Domyślnie

3 i 6 najlepsze moim zdaniem
    "Ludzkie nieszczęścia są jak znaleziona fotografia - obojętna dla wszystkich, z wyjątkiem właściciela."
    Nikon D300,T70-200/2.8,N60/2.8

Domyślnie

Dla mnie napisy "foto" dyskwalifikuje te zdjęcia. Nie wiem czy to warsztaty, czy po prostu takie warunki ale osobiście zachowałbym takie zdjęcia dla siebie.

Domyślnie

Mnie sie wydaje, że to zdjęcia z targów w Łodzi. To jest reporterka, a jesli tak, to te zdjęcia to rekord świata. Tłum, ścisk, gwar, zero kontaktu z modelkami. A tu proszę, całkiem sympatyczne (jak na warunki) zdjęcia.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Mnie sie wydaje, że to zdjęcia z targów w Łodzi. To jest reporterka, a jesli tak, to te zdjęcia to rekord świata. Tłum, ścisk, gwar, zero kontaktu z modelkami. A tu proszę, całkiem sympatyczne (jak na warunki) zdjęcia.
    Hjehje, dokładnie
    Zdjęcia robiłem na targach i było właśnie tak jak napisałeś: SAJGON
    Żeby modelka spojrzała w obiektyw to trzeba było być cierpliwym.
    Wpływu na światło nie miałem, więc mogę je określić mianem "zastane"
    Dodatkowym utrudnieniem była manualna stałka (50/1.2) a wiadomo, stałka w tłumie to dość trudne narzędzie

Co do B/W czy innych monochomatów to próbowałem i stanowczo zrezygnowałem z takowej konwersji.Cały pic polega właśnie na kolorach, a nie na grze światła (które tam w ogóle nie grało). B/W sie stosuje w odwrotnej sytuacji, kiedy kolorystyka jest nie ważna, a klimat tworzy samo światło i cień.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Przyznam, że trochę nie rozumiem zarzutów dotyczących płaskiego światła. Pomijam targi, ale w przypadku pin-up tak ma być. Podobały mi się te zdjęcia jeszcze zanim wyszło, że to z targów, teraz jeszcze niżej chylę czoła.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Jeśli to z targów, to ogromny szacun!
    Pozdrawiam, Kuba

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów