Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie szary ekran w D700

Witam szanowne grono!

Zwracam się z pytaniem może ktoś już to przerabiał, po dzisiejszej sesji zdjęciowej (w sterylnych warunkach bo hala gimnastyczna) przestał mi wyświetlać ekran - cały szary i jako podgląd zdjęć i jak wybieram Menu. Aparat mam nowy (2-3 m-ce) na gwarancji ale znalazłem już temat na forum z podobnym wątkiem jednak tam przyczyną było według serwisu zalanie.

pytania jakie mi się nasuwają na myśl to:
    - co w przypadku gdy serwis uzna podobną przyczynę w mojej sytuacji, czy będzie trzeba płacić za naprawę czy uznają na gwarancji
    - czy może ktoś już takie coś miał / przechodził ta chorobę
    - qual i +/- (reset) był stosowany nie pomógł

help
    FX ...

Oszczędny w słowach Awatar m@riusz
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Niestety prawdopodobnie tylko serwis , ktos juz miał taki problem i okazało się że padła elektronika.
    D300 + MB-D10 / N 50 f1.8 / S 24-60 f2,8 DG EX
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło

Domyślnie

temat do zamknięcia, padła elektronika i wymieniona ufff na gwarancji - pozdrawiam
    FX ...

Domyślnie

Moze to nie była sal atylko basen;/ ciezka sprawa

Domyślnie

Ktoś wie ile kosztuje wymiana tej elektroniki bez gwarancji?
    mam to samo
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

1800 kosztuje wymiana bez gwarancji i jak nie jesteś w NPS to poczekasz.....dłuuuugo poczekasz.
    Pozdrawiam Grand01

Uprawnienia umieszczania postów