1. Pytanie o adapter/przejściówkę nijak nie ma związku z posiadaniem lub nie danego obiektywu. To tak jakby uzależnić odpowiedź na pytanie „jakiej firmy farba do wnętrz” od mieszkania w M4 o określonym metrażu
2. Chyba się nie pomylę, jeśli stwierdzę, że według Twojego założenia wszyscy wypowiadający się w tym wątku robili to mimo Twojej prośby
Nie miałem, lecz jak już pisałem wyżej nie ma to żadnego znaczenia.Z Twojego postu wnioskuje, ze nie miales do czynienia z tym obiektywem(...)
Po prostu trochę ostrzej usiłuję wymóc podawanie potrzebnych informacji.wiec wypowiedzi "Wróżka ma w niedzielę wolne, a szklana kula mi ostatnio upadła i się roztrzaskała..." swiadcza nie najlepiej o Tobie.
Skoroś Taki zaradny to należało podać te informacje (mocowanie M42) w pierwszym poście, a nie zostawiać wątpliwą przyjemność odwalania roboty za Ciebie.Jestem poczatkujacym fotografem (jak to dumnie brzmi) więc nie wiedzialem, ze to takie wazne. Ja znalazlem sposob mocowania w 1 min, tyle trwalo wyszukanie pierwszego trafnego linku na google. Wystarczylo zapytac o zdjecie lub obszerniejszy opis, ale Ty wybrales droge zgola inna, drode marudzenia i czepiania sie.
EDIT: Poza tym moja pierwsza wypowiedz w tym wątku była, jak by na to nie spojrzeć, właśnie pytaniem o szczegóły.
Kłóciłbym sięNie jestem leniem (pracuje 250 godz w miesiacu), wystarczyło poszukać, skoro na temat adaptera z/bez soczewki napisano już wszystko w bardzo dużej ilości wątków, bo się komuś nie chciało poszperać, lub miał problemy ze zrozumieniem i trza było mu jeszcze raz jak chłopu na między wyoślić. Model obiektywu nie ma nic do tego jaką przejściówkę wybierzesz.
Dotychczas nie był nie miły... Nikogo nie obraziłem, Ty zaś zacząłeś wycieczki personalne.i na pewno nie jestem bezczelny, nie lubie tylko jak ktos jest dla mnie nie mily bez powodu. (...)
Jaki topór i jakie zajście?Dlatego w swej wspanialomyslnosci propnuje zakopac topor wojenny, podac sobie rece i zapomniec o calym zajsciu.![]()
Wydaje mi się, że okazanie szacunku forumowiczom okazuje się chociażby poprzez prawidłowe zadanie pytania, z podaniem wszystkich potrzebnych informacji, a nie „pytam o to i to, a jak czegoś nie wiecie to sobie poszukajcie, ino nie zapomnijcie mi odpowiedzieć”. Niestety jest to coraz częstsze na forum. Nie wydaje mi się wymaganie tego szukaniem dziury w całym. Czasy się zmieniają to i pewne dziura się przesunęłaProsilbym tylko, na
przyslosc, abys wypowiadal sie na temat a nie szukal dziury w calym.![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami