Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Photax 135 F2.8

Domyślnie Photax 135 F2.8

Wyglada na to, ze swieta w tym roku przyszly wczesniej niz myslaem. Wlasnie dostalem od znajomego zbedny Photax 135. Czy ktos moze uzywal takiego obiektywu z D90? Moze jakies wskazowki jaka przejscowke do niego dokupic?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Santa Spotty Zobacz posta
    Wyglada na to, ze swieta w tym roku przyszly wczesniej niz myslaem. Wlasnie dostalem od znajomego zbedny Photax 135. Czy ktos moze uzywal takiego obiektywu z D90? Moze jakies wskazowki jaka przejscowke do niego dokupic?
    Wróżka ma w niedzielę wolne, a szklana kula mi ostatnio upadła i się roztrzaskała...
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

No pewnie M42 zgodnie z gwintem. Bez soczewki - bez nieskończoności, z soczewką - ze stratą jakości.
    A7RII/24/35/85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snakemaycry Zobacz posta
    No pewnie M42 zgodnie z gwintem. Bez soczewki - bez nieskończoności, z soczewką - ze stratą jakości.
    A gdzie Ty gwint widzisz? Pytający nie był łaskaw zamieścić żadnego zdjęcia mocowania, całą robotę zostawiając nam - mamy znaleźć obiektyw w necie i, jeśli była tylko jedna wersja, podać model przejściówki.

"Dostałem rower jakie opony do niego kupić?" - równie dobre pytanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    A gdzie Ty gwint widzisz? Pytający nie był łaskaw zamieścić żadnego zdjęcia mocowania, całą robotę zostawiając nam - mamy znaleźć obiektyw w necie i, jeśli była tylko jedna wersja, podać model przejściówki.

"Dostałem rower jakie opony do niego kupić?" - równie dobre pytanie.
    Marudzisz jak leniwy troll...

Domyślnie

Mocowanie to M42. Dzieki bardzo snakemaycry za pomoc. Raczej bede uzywal go do portretow wiec mysle, ze z soczewka. A czy moge podmieniac przejsciowki w zaleznosci jaka mam potrzebe?
    @adolfik - czy cos cie dzis boli czy moze masz okres?

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Raczej bede uzywal go do portretow wiec mysle, ze z soczewka. A czy moge podmieniac przejsciowki w zaleznosci jaka mam potrzebe?
    To raczej przeciwnie, jesli do portretow to wystarczy bez soczewki (roznica w jakosci jest czesto powalajaca). Sa takie przejsciowki z ktorych mozna w razie potrzeby soczewke wykrecic.

Troche mial racji, jest tyle roznych mocowan na rynku, ze hoho Jestes pewien, ze to M42 a nie np. M39?

Domyślnie

tak jestem pewny Photax 135. Wiec bez soczewki bedzie, dzieki za podpowiedz.

Domyślnie

(...)
    Nie dość, że leń to jeszcze bezczelny...

Domyślnie

Drogi aldolfiku. Jak uwaznie przeczytasz moj post to sie dowiesz, ze pytam o opinie ludzi ktorzy uzywali tego obiektywu. Z Twojego postu wnioskuje, ze nie miales do czynienia z tym obiektywem wiec wypowiedzi "Wróżka ma w niedzielę wolne, a szklana kula mi ostatnio upadła i się roztrzaskała..." swiadcza nie najlepiej o Tobie. Jestem poczatkujacym fotografem (jak to dumnie brzmi) wiec nie wiedzialem, ze to takie wazne. Ja znalazlem sposob mocowania w 1 min, tyle trwalo wyszukanie pierwszego trafnego linku na google. Wystarczylo zapytac o zdjecie lub obszerniejszy opis, ale Ty wybrales droge zgola inna, drode marudzenia i czepiania sie. Nie jestem leniem (pracuje 250 godz w miesiacu) i na pewno nie jestem bezczelny, nie lubie tylko jak ktos jest dla mnie nie mily bez powodu. A Tobie moj drogi kolego takiego powodu nie dalem. Dlatego w swej wspanialomyslnosci propnuje zakopac topor wojenny, podac sobie rece i zapomniec o calym zajsciu. Prosilbym tylko, na przyslosc, abys wypowiadal sie na temat a nie szukal dziury w calym.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów