Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Monika

Domyślnie Monika

Dawno nic nie pokazywałem, to może teraz...
    Możliwe rozbieżności w kolorach, bo obrabiałem na laptopie, a tutaj matryca... no nie jest najwyższych lotów.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Szum na 2 trochę boli, ale fotka sympatyczna. Jak świecone na 3?
    Nikon

Domyślnie

#1 lepiej byłoby gdyby drugie oko było odkryte ale źle tez nie jest
    #2 szum przeszkadza w odbiorze, ale zdjęcie sympatyczne. jak było wyżej
    #3 mi się nie podoba bo Monika wygląda jakby była wklejona na te tło :/

Powodzenia : )
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Jedyne do czego się przyczepię to też szum na 2
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

dokładnie za duży szum na 2 ale tak to cacy

Domyślnie

czy modelka zapomniała na 3 wyciągnąć telefon z prawej kieszeni?

Domyślnie

1- oko zasłonięte włosami ... szkoda bo to najlepsze imo , 2 - przedmówcy napisali , 3 światło jak dla mnie trochę za agresywne.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Modelka zapomniała sporo rzeczy wyciągnąć z kieszeni, a mi zostało część "modelować" w PSie, bo od razu też tego nie zauważyłem niestety.

Światło na 3, to chyba wina mojej obróbki niestety.

Dziękuje za opinie.

edit:
    Co do świecenia na trójce:
    Od lewej strony (lewej strony kadru) świecone metzem przez białą parasolkę, i od prawej z tyłu gołą sb900 jako kontra.

Domyślnie

Dla mnie trójka zbyt pomarańczowa,zwłaszcza na twarzy.
    I am a Nikon girl

Domyślnie

Trójka jest słabo oświetlona i obrobiona - tak po całości, ale nie ma się co rozczulać nad nią. Dwójka jest najlepszym zdjęciem z tego zestawu (poza szumem). Jedynka zbyt mocno obrobiona, ale też niezła. Obu tym zdjęciom zabrakło bardzo niewiele do doskonałości. Nie tyle obróbkowej i ostatecznej, ale kadrowo, kompozycyjnie i emocjonalnie, że tak powiem. Chyba to kwestia ogniskowej i zaryzykuję stwierdzenie, że przy tych kadrach powinieneś zdjęcia wykonać mniej więcej o metr bliżej. W pierwszym przypadku zatem szerokim już kątem - czyli poniżej 40 mm. Zyskałaby na tym "intymność" i poczulibyśmy się bliżej modelki. Ale to niewielkie zastrzeżenia. Oko nie musi być odsłonięte jak dla mnie. Nie ma takiego przymusu, a zrobi się nudna typowa fota wówczas.

Uprawnienia umieszczania postów